Ο Σύνδεσμος Φιλανδών ποδοσφαιριστών εξέλεξε νέο Πρόεδρο

FIFPROΝΕΑ

Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Hannu Tihinen, εξελέγη νέος Πρόεδρος του Φιλανδικού Συνδέσμου ποδοσφαιριστών, JPY. Ο 35χρονος Tihinen είχε 76 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα της χώρας του και έφυγε από την ενεργό δράση τη σεζόν 2009-2010.

«Πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρό μας, με την βοήθεια και των εμπειριών μου στο διεθνή χώρο» δήλωσε ο Hannu Tihinen. «Εξυπακούεται ότι μόνο με την ενεργή συμμετοχή όλων των εταίρων θα δημιουργηθούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις ώστε να βελτιωθεί το φιλανδικό ποδόσφαιρο».

Οι ποδοσφαιριστές και ο Σύνδεσμος τους JPY έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αναδιάρθρωση και την βελτίωση της Λίγκας. Ο επόμενος στόχος του Συνδέσμου είναι η αύξηση των μελών του, από άνδρες και γυναίκες, που παίζουν ποδόσφαιρο στη χώρα αλλά και παίκτες και παίκτριες που αγωνίζονται  στο εξωτερικό.

Ο Hannu Tihinen ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Kemi PS, μετά υπέγραψε με την HJK Helsinki με συμμετοχές στα προκριματικά παιχνίδια του Champions League το 1998. Αργότερα, υπέγραψε με τη νορβηγική ομάδα Viking FK Stavanger και έπαιξε μερικά παιχνίδια στην West Ham United. Μετά την θητεία του στην Νορβηγία, ο Tihinen μετακόμισε στο Βέλγιο. Έπαιξε για 4 χρόνια στην Anderlecht και συνέχισε στην FC Zurich. Το Σεπτέμβριο του 2009 σκόραρε το γκολ που της χάρισε την πρόκριση στο παιχνίδι με την AC Milan στο Champions League. Ο αρχηγός της FC Zurich σκόραρε με τακουνάκι.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του JPY, Tero Koskela, θα έχει πλέον τον τίτλο του αντιπροέδρου. Τα άλλα μέλη, είναι οι Anna Helenius, Kati Hakala, Chris Cleaver, Kalle Sorja, Pekka Sihvola, Heikki Haara, Tuomas Haapala, Tuomas Kansikas και Ilari Aijala. Γενικός διευθυντής είναι ο Markus Juhola, υπεύθυνος επικοινωνίας ο Heikki Mottonen, υπεύθυνος τύπου ο Timo Jarvenpaa και νομικός σύμβουλος ο Mika Palmgren.

Finnish footballers have a new president

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη