Ο Σύνδεσμος Άγγλων ποδοσφαιριστών PFA και οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας στέλνουν το δικό τους μήνυμα

FIFPROΝΕΑ

Με τις καταστροφικές ταραχές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Αγγλία και την είδηση ότι το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Ολλανδίας και Αγγλίας, που επρόκειτο να γίνει στο Wembley, ματαιώθηκε, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Αγγλίας και ο Σύνδεσμος τους συνεργάζονται στενά με την Πολιτεία για να επαναφέρουν την τάξη και την ηρεμία.

«Πρέπει να ζητήσουμε να επιστρέψει η ηρεμία» δήλωσε ο Gordon Taylor, Εκτελεστικός Διευθυντής του PFA.

«Καταστροφές και βιαιοπραγίες δεν βοηθούν ώστε να λυθεί τίποτα. Οι αστυνομικές Αρχές και η Πολιτεία πρέπει να συνεργαστούν για να βρουν λύση για την δυσαρέσκεια που επικρατεί στην νεολαία της χώρας μας, ωστόσο, όχι με καταστροφές αλλά με θετικές λύσεις και προσέγγιση».

Οι ποδοσφαιριστές μιλούν στο Twitter με το μήνυμα «σταματήστε την αναταραχή». Μεταξύ άλλων, οι RioFerdinand και Wayne Rooney, έβαλαν προσωπικά σχόλια για τα αποτρόπαια γεγονότα και για σκηνές που καταγράφονται στην πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ferdinand, ενώ κοιτούσε στην τηλεόραση την Δευτέρα το βράδυ τις βίαιες σκηνές όπου κτίρια είχαν τυλιχτεί στις φλόγες και τον βανδαλισμό καταστημάτων, έγραψε στο Twitter «Οι σκηνές που εκτυλίσσονται  μπροστά μου είναι σοκαριστικές… Σε τι θα βοηθήσει αυτό; Σπίτια αθώων πολιτών και τα υπάρχοντα τους βρέθηκαν στις φλόγες, γιατί; Φαίνεται ότι όλοι αυτοί δεν έχουν κανένα σεβασμό ή φόβο για την αστυνομία».

Ο Wayne Rooney έγραψε επίσης στο Twitter «Αυτή η βία είναι παράλογη, ποιος ο λόγος να το κάνουν οι ίδιοι στην πόλη τους; Ντροπιάζει την χώρα μας. Σας παρακαλώ, σταματήστε».

Η Γραμματέας της Πολιτείας, Theresa May, συμφωνεί με τον σύνδεσμο ποδοσφαιριστών της Αγγλίας και δηλώνει «Οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας μιλούν εκ μέρους της πλειονότητας του κοινού και παρακαλούν για ηρεμία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο μείνετε στα σπίτια σας, μείνετε μακριά από τις περιοχές που πλήττονται, μην καταστρέφετε την κοινότητά σας».

PFA and England players try to restore order

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη