Ο Πλατινί συμμερίζεται τις ανησυχίες της FIFPro

FIFPROΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, αναφέρθηκε στους ενδοιασμούς και τις σοβαρές ανησυχίες που έχει για το ισχύον σύστημα μεταγραφών στο ποδόσφαιρο, συμφωνώντας με τη θέση που έχει εκφράσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, γι’ αυτό το ζήτημα.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, περιέγραψε το τωρινό μεταγραφικό σύστημα στο ποδόσφαιρο ως “ληστεία” και είπε ότι θα ήθελε να δει την αναμόρφωση του.
«Νομίζω ότι οι μεταγραφές είναι ληστεία», τόνισε ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, ο οποίος πρόσθεσε «Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο παίκτης  είναι περισσότερο ένα προϊόν παρά ένας ποδοσφαιριστής, με ένα σωρό ανθρώπους να προσπαθούν να πάρουν προμήθειες. Θα πρέπει να σκεφθούμε γι’ αυτό το θέμα και να προσπαθήσουμε να βρούμε κάτι περισσότερο υγιές. Οι παίκτες δεν είναι ελεύθεροι και δεν ανήκουν, καν, στον σύλλογο τους. Στην πραγματικότητα, τώρα ανήκουν σε μία εταιρεία μετοχών, σε μία οικονομική εταιρεία ή ακόμα και σε ένα και μόνο φυσικό πρόσωπο. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι σωστό. Θεωρώ ότι αυτό είναι σημαντικό και ότι είναι νέο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, κοιτάμε γι’ αυτό. Συμφωνώ ότι, ίσως, αυτό το παράθυρο είναι  πολύ μεγάλο, πολύ μακρύ».
Την περασμένη εβδομάδα, η FIFPro δημοσιοποίησε τις ανησυχίες της για το ισχύον σύστημα μεταγραφών, ειδικά σε ό, τι έχει σχέση με σοβαρά επιμέρους θέματα, όπως είναι ο σεβασμός των συμβολαίων, η ιδιοκτησία από τρίτα μέρη και η σταθερότητα των συμβολαίων.
Η FIFPro και η UEFA, μαζί με την Ένωση των συλλόγων ECA και την Ομοσπονδία των Λιγκών EPFL, συνεργάζονται πλέον στην ίδια ομάδα εργασίας για τα μεταγραφικά ζητήματα.

Platini shares FIFPro’s transfer system concerns

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη