Ο Messi ψηφίζει για την κορυφαία ενδεκάδα FIFA FIFPro World XI 2012

FIFPROΝΕΑ

Με ένα πλατύ χαμόγελο και την ψήφο του Lionel Messi ξεκίνησε επίσημα η ψηφοφορία για το FIFA FIFPro World XI. Ο κορυφαίος παίχτης του κόσμου συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιό του και κάλεσε όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Ψήφισα για την κορυφαία ενδεκάδα. Τώρα είναι η σειρά σας», δήλωσε ο Messi προτρέποντας και του υπόλοιπους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.
Έχει πλέον καθιερωθεί κάθε χρόνο ο Messi να είναι από τους πρώτους που ψηφίζει. Κάθε χρόνο εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού ποδοσφαιριστών να επισκέπτονται τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή και του δίδεται η τιμή να ψηφίσει πρώτος. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνάντησε η FIFPro τον Lionel Messi.
Φέτος έχουν ήδη σταλεί 45.000 ψηφοδέλτια. Με την βοήθεια των συνδέσμων μελών της θα μοιραστούν τα ψηφοδέλτια στους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, Αμερική, Αφρική και Ασία. Καλούνται να δημιουργήσουν οι ίδιοι ενδεκάδα της επιλογής τους που θα αποτελείται από 1 τερματοφύλακα, 4 αμυντικούς, 3 μέσους και 3 επιθετικούς.
Οι ποδοσφαιριστές που παίρνουν τους περισσότερους ψήφους, θα βραβευτούν την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013, στο  FIFA Ballon d’Or στην Ζυρίχη. Ο Lionel Messi είναι φαβορί και μάλλον θα τον ξαναδούμε στο Γκαλά για να παραλάβει και πάλι το βραβείο του. Ο Messi δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική βράβευση διότι σε βραβεύουν οι συνάδελφοί σου».

Messi casts first vote for 2012 FIFA FIFPro World XI

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη