Ο Lionel Messi ψηφίζει για την κορυφαία ενδεκάδα FIFA FIFPro World XI

FIFPROΝΕΑ

Πρώτος, πριν από οιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του, ψήφισε ο Lionel Messi, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και έδωσε, σε  παγκόσμια κλίμακα, την εκκίνηση της ψηφοφορίας για την κορυφαία ενδεκάδα, FIFA FIFPro World XI. Ο επιθετικός της Barcelona ήταν ο πρώτος παίκτης που συμπλήρωσε το ψηφοδέλτιο στο προπονητικό κέντρο Juan Gamper. Πολλές χιλιάδες συνάδελφοί του θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Τώρα πλέον είναι παράδοση για την FIFPro να γίνεται η αρχή για τη ψηφοφορία FIFA FIFPro World XI, από τον ποδοσφαιριστή που ψηφίστηκε ως κορυφαίος παίκτης της προηγούμενης χρονιάς.

Ο Messi τιμήθηκε ως κορυφαίος παίκτης της χρονιάς τον Ιανουάριο του 2011, σε μία λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ζυρίχη.

Αφού ψήφισε, ο Messi δήλωσε ότι «όταν σε ψηφίζουν οι συνάδελφοί σου, η διάκριση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να περάσεις και τι  θυσιάζεις για να φθάσεις στο επίπεδο του κορυφαίου πρωταθλητισμού αλλά και να κρατηθείς εκεί. Είναι πολύ σημαντική αυτή η πρωτοβουλία της FIFPro».

Η FIFPro διοργανώνει τη ψηφοφορία της κορυφαίας ενδεκάδας για έβδομη κατά σειρά χρονιά και πριν από λίγες ημέρες έστειλε περίπου 45.000 ψηφοδέλτια στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ανά την υφήλιο: από την Αυστραλία έως την Νοτιοαφρικανική Ένωση, από την Φιλανδία έως την Κόστα Ρίκα και από την Ρωσία έως την Αργεντινή. Οι ποδοσφαιριστές θα ψηφίσουν 1 τερματοφύλακα, 4 αμυντικούς, 3 μέσους και 3 επιθετικούς.

Όπως και πέρυσι, η ανακοίνωση των World XI θα γίνει σε συνεργασία με την FIFA στο FIFA Ballon d’Or. Το γκαλά θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2012 στην Ζυρίχη.

Μέχρι τότε, η FIFPro, θα ανακοινώνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα στοιχεία για την έκβαση της ψηφοφορίας και ποιοί ποδοσφαιριστές ψήφισαν. Επίσης η FIFPro θα ανακοινώσει τους 55 επικρατέστερους στα μέσα Νοεμβρίου.

Για περισσότερα νέα για την κορυφαία ενδεκάδα FIFA FIFPro World XI ακολουθείστε μας στο Twitter στο @FIFPro and the hashtag #ffw11.

Και για φωτογραφίες από τους αστέρες της Barcelona, επισκεφτείτε την σελίδα μας Flickr.

Lionel Messi launches vote for FIFA FIFPro World XI

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη