Ο επιθετικός Ciobanu παραδέχεται ότι συμμετείχε σε στημένο παιχνίδι στην Ρουμανία

Dont Fix ItFIFPROΝΕΑ

Ο Stefan Ciobanu είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Την Πέμπτη 29 Μαρτίου, αποκάλυψε ότι συμμετείχε σε στημένα παιχνίδια του πρωταθλήματος, σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ProSport: «Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να υπακούς».
Ο Stefan Ciobanu είναι 32 χρονών και παίζει στην CS Stefanesti, στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Εγκατέλειψε την Farul Constanta τον περασμένο χειμώνα, καθώς, ο ιδιοκτήτης της Giani Nedelcu τον κατηγόρησε ότι στήνει παιχνίδια, ειδικά, τον αγώνα με την FC Snagov στις 11 Νοεμβρίου 2011. Ο Ciobanu υπερασπίζεται τον εαυτό του, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις για την ενεργή συμμετοχή του στο στήσιμο, αλλά, παραδέχεται ότι στο παρελθόν συμμετείχε σε στημένα παιχνίδια.
ProSport: Stefan, ο Giani Nedelcu δηλώνει ότι σε έδιωξε από την ομάδα διότι έστησες το παιχνίδι με την FC Snagov.
Stefan Ciobanu: «Γνωρίζω τι έχει δηλώσει, αλλά δεν είπε ακριβώς έτσι. Τόνισε ότι δεν εκπληρώσαμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».
Δεν είπε ότι έστησες το παιχνίδι;
«Όχι, ήρθε σε μας και ξεκίνησε να χτυπά έναν συνάδελφό μου τον Adrian Patulea και είπε σε μένα και τον συνάδελφό μου Liviu Stefan ότι θα έβαζε να κάνουμε προπόνηση με την ομάδα των Νέων. Την επόμενη ημέρα αποφάσισε να τιμωρήσει και τους Cornel Cernea και Ionel Posteuca με την ίδια ποινή. Δήλωσε ότι μας έδιωξε από την πρώτη ομάδα διότι ο προπονητής Marian Pana είπε ότι δεν υπακούαμε στις εντολές του».
Και τι κάνατε;
«Κάναμε προπόνηση με τους Νέους. Μίλησα τότε με τον Πρόεδρο της ομάδας τον Marcel Lica».
Έφυγες όμως…
«Έφυγα, όπως γνωρίζει μόνο η ομάδα, διότι, μου χρώσταγαν χρήματα. Επίσης συμφώνησα να πληρωθώ μέρος των δεδουλευμένων μου μόνο και μόνο για να μείνω ελεύθερος. Τώρα, έλαβα επιστολή από τον Σύνδεσμο Ρουμάνων ποδοσφαιριστών AFAN στην οποία ο Nedelcu δηλώνει ότι πληρωθήκαμε όλα τα δεδουλευμένα…».
Πληρωθήκατε;
«Όχι βέβαια, είχαμε δώσει ως καταληκτική ημερομηνία στην ομάδα τις 5 Μαρτίου για να με ξεχρεώσουν».
«Και το ποσό που χρωστούσαν σε εμένα είναι 20.000 lei (περίπου 5.000 €) και υπέγραψα σε ένα συμφωνητικό που μου έδιναν την ημέρα της υπογραφής 10.000 lei και τα υπόλοιπα θα καταβάλλονταν στον λογαριασμό μου έως τις 5 Μαρτίου. Ακόμα, δεν έχω δει κάποια χρήματα, οπότε, ενημέρωσα τον Σύνδεσμο μου, όπου ο Nedelcu απήντησε ότι η ομάδα πλήρωσε όλο το ποσό».
Ας κάνουμε μία αναδρομή στο παιχνίδι με την Snagov. Έστησες το παιχνίδι όπως ανέφερε ο Nedelcu;
«Εάν έχει κάποια αποδεικτικά στοιχεία του ζητώ να τα δημοσιοποιήσει. Και εάν έχει δίκιο τότε θα τον πληρώσω!! Νομίζω ότι γνωρίζω γιατί νόμιζε ότι το παιχνίδι ήταν στημένο. Όταν κερδίζαμε με 3-0, μετά, παίζαμε λίγο αδιάφορα στο κέντρο και έτσι χάσαμε κάποιες μπαλιές».
Εσείς παίζατε αδιάφορα και η Snagov ισοφάρισε…
«(Γελάει) Ναι έχεις δίκιο. Ο προπονητής μας ο Pana μας κατηγόρησε ότι δεν παίξαμε σοβαρά. Είχαμε κάποια λογομαχία λέγοντάς του «όταν προηγείσαι με 3-0, τότε πότε θα παίξεις αδιάφορα;».
Δεν ήσουν σοβαρός;
«Μα ήταν αυτοί σοβαροί τη σεζόν του 2010-2011; Στη 1 η ώρα τη νύχτα, πριν από ένα άλλο παιχνίδι με την FC Snagov, ο προπονητής μας ο Gica Butoiu, ήρθε στο δωμάτιο που ήμουν εγώ και ο Liviu Stefan και μας είπε ότι ο Nedelcu δε μας ήθελε στο παιχνίδι της επόμενης ημέρας. Χάσαμε 3-1».
Γιατί δε σας ήθελαν;
«Μας είπαν μόνο ότι είχα 3 κίτρινες κάρτες. Δε θυμάμαι καν το λόγο που ανέφεραν στον Stefan».
Έπαιξες;
«Όχι, δεν παίξαμε διότι υπακούγαμε σε εντολές του ιδιοκτήτη. Η ομάδα μας έπαιξε με αποδυναμωμένη ομάδα, δηλαδή, χωρίς επιθετικό και αρχηγό».
Ίσως νόμιζε ότι θα έστηνες το παιχνίδι;
«Πως είναι δυνατόν!! Όταν ήλθα στην Farul με την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρω στην άνοδό της και έκανα προπόνηση χωρίς ηλεκτρικό φωτισμό».
Θα σε ρωτήσω ευθέως! Σου πρότεινε κανείς να στήσεις παιχνίδι;
«(σκέφτεται για λίγο) Όχι, δε με προσέγγισε κανείς!… Όσο καιρό έπαιζα στην Farul δεν ήλθε κανείς σε επαφή μαζί μου για αυτό το θέμα…».
Αλλά σε άλλες ομάδες στο είχαν προτείνει;
«Ναι, σε άλλες ομάδες μου το είχαν προτείνει!».
Που;
«Δεν σου θα πω που, αλλά, θα σου πω, πως! Όταν έπαιζα σε ομάδα Β’ Εθνικής κατηγορίας, κάποιος με προσέγγισε από τη διοίκηση και μου είπε όχι μόνο σε μένα αλλά και σε άλλους συμπαίκτες μου να χάσουμε το επόμενο παιχνίδι».
Στα αποδυτήρια;
«Όχι μερικές ημέρες πριν το παιχνίδι».
Ήταν παρόντες όλοι οι ποδοσφαιριστές;
«Όχι κάποιοι από εμάς ήταν παρόντες. Μας είπε ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε να χάσουμε το παιχνίδι γιατί είχε προσωπικές δουλειές με κάποιον από την αντίπαλη ομάδα».
Τι έλαβες εσύ;
«Δεν πληρωθήκαμε τίποτα παραπάνω. Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε. Έπρεπε να υπακούσουμε».
Πως αντέδρασες;
«Πως μπορούσα να αντιδράσω; Όταν μπήκα στο γήπεδο, αισθανόμουν πολύ ντροπιασμένος. Είδαμε τις προσπάθειες που κάναμε για να μας περάσει η άλλη ομάδα, στο τέλος δεν άντεξα και ζήτησα από τον προπονητή να με αλλάξει και προσποιήθηκα τραυματισμό».
Πόσες φορές έπαιξες σε στημένο παιχνίδι;
«Μία φορά από ότι θυμάμαι».
Είπες ότι ζήτησες να φύγεις από το παιχνίδι αρκετές φορές…
«Ναι αρκετές φορές…».
Είσαι επιθετικός. Τι έκανες για να αποφύγεις να σκοράρεις;
«Δεν μπορείς να ξεφύγεις από την μπάλα, πίστευα ότι φαινόταν. Προσπαθείς να αποφύγεις την επαφή, να τρέξεις από την μπάλα. Δεν μπορείς να κάνεις περισσότερα».
Πως αισθάνεσαι ως ποδοσφαιριστής που συμμετείχες σε στημένα παιχνίδια;
«Δεν αισθάνομαι άνετα. Είναι αυτά που θέλεις να ξεχάσεις. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις. Αλλά, αν δεν υπακούσεις τότε δεν μπορείς να πας πουθενά. Παντού είναι τα ίδια. Οι Ρουμάνοι ποδοσφαιριστές είναι συνηθισμένοι να δουλεύουν για ψίχουλα».
Παίζεις ο ίδιος στοίχημα;
«Όχι δεν αισθάνθηκα ποτέ τον πειρασμό. Στοιχηματίζω σε κυνοδρομίες αλλά δεν στοιχηματίζω στο εθνικό μας πρωτάθλημα».

Striker Ciobanu admits match-fixing inRomania

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη