Νέοι σπουδαστές για το FIFPro Online Academy

FIFPROΝΕΑ

Το FIFPro Online Academy, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε κι εξελίσσεται, αποκλειστικά για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ( κι άλλους αθλητές ), είναι μπροστά σε ένα φανταστικό ρεκόρ, που αναδεικνύει ακόμα περισσότερο τη σπουδαιότητα και τη σημασία του, μα κυρίως τη χρησιμότητα του.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών γιορτάζει την επέτειο της αποφοίτησης των πρώτων πτυχιούχων του προγράμματος, απο το Online Academy, σε ειδική τελετή στο σπίτι της FIFPro, κοντά στο Αμστερνταμ, στην Ολλανδία. near Amsterdam, the Netherlands.

Ταυτόχρονα, τόσο η FIFPro όσο και οι Σύνδεσμοι Ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη, ήδη άρχισαν να προσκαλούν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στην τάξη 2015-2016 του FIFPro Online Academy.

Η εκπαίδευση έχει πολύ υψηλή ιεράρχηση στη λίστα προτεραιοτήτων της FIFPro. Η μέση καριέρα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι μικρότερη σε σχέση με την καριέρα ενός συνηθισμένου εργαζομένου, καθώς, η διάρκεια της δε ξεπερνά τα 8 χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι για πολλούς επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, η καριέρα τους δεν υπερβαίνει τα 2, μόλις, χρόνια.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα αποσυρθούν στην ηλικία των 35 ετών ή και νωρίτερα και σχεδόν όλοι, χρειάζονται μία καινούρια καριέρα, καθώς, είναι δεδομένο ότι ελάχιστοι μόνο απο τους ποδοσφαιριστές, είναι πολυεκατομμυριούχοι στο τέλος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους.

Η κατάλληλη εκπαίδευση είναι χρήσιμη, απαραίτητη στην πραγματικότητα, ώστε να ξεκινήσει μία νέα καριέρα που θα βοηθήσει ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα για την επιβίωση.

“ Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο εγκαινιάσαμε το πρόγραμμα FIFPro Online Academy”, λέει η Frederique Winia, FIFPro Online Academy Manager. “ Ως Ενωση των ποδοσφαιριστών, έχουμε επίσης την υποχρέωση να βοηθάμε τα μέλη μας, τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ώστε να προετοιμάζονται για τη ζωή μετά απο την ενεργό δράση στο ποδόσφαιρο”.

Πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές θα ήθελαν να συνδυάσουν την εκπαίδευση τους με την παρουσία τους στην ενεργό ποδοσφαιρική δράση. Η FIFPro ανέπτυξε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την βοήθεια του Πανεπιστημίου της Δανίας UCN, δημιουργώντας το κατάλληλο πλαίσιο για ποδοσφαιριστές οι οποίοι θέλουν να προχωρήσουν στην εκπαίδευση τους, παράλληλα με την ποδοσφαιρική καριέρα τους: Το FIFPro Online Academy, που προσφέρει ένα πρόγραμμα για πτυχίο στο Sport Management, το οποίο απαιτεί σπουδές σε 7 εξάμηνα ( συνολικά 3-1/2 χρόνια ), έως ότου οι σπουδαστές πάρουν το πτυχίο τους, το BA degree στο Sports Management.

Tο FIFPro Online Academy είναι, στην ουσία, μία εικονική τάξη με έναν κανονικό δάσκαλο. Τα μαθήματα μαγνητοσκοπούνται και μπορεί κανείς να τα παρακολουθήσει, σε όποιο χρονικό σημείο επιλέξει, με διαδικασία online. Αυτή η δυνατότητα, προσφέρει στους σπουδαστές την ελευθερία να παρακολουθούν τα μαθήματα, όποτε τους εξυπηρετεί καλύτερα.

Τον Σεπτέμβριο του 2011, η FIFPro και το UCN εγκαινίασαν το Online Academy και σήμερα πιο πολλοί απο 100 σπουδαστές απο όλη την Ευρώπη, παρακολουθούν αυτό το πρόγραμμα. Ανάμεσα τους είναι και 2 Ελληνες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ο Γιώργος Ζησόπουλος και ο Γιάννης Μπράχο.

Την προσεχή Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, 6 σπουδαστές θα παραλάβουν τα πτυχία τους, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στο σπίτι της FIFPro. Πρόκειται για τους:
• Shane Birtles, United Kingdom
• Kim Erik Deinoff, Norway
• Jon Inge Høiland, Norway
• Χρυσόστομος Καλός, Κύπρος
• Morten Koch Nielsen, Denmark
• Rasmus Koch Nielsen, Denmark

Η Winia περιμένει με ανυπομονησία τη στιγμή: “ Αυτοί οι 6 απόφοιτοι μας είναι μερικοί μόνο απο πολλούς, οι οποίοι κατάλαβαν την αξία της κατάλληλης εκπαίδευσης για τη μελλοντική καριέρα τους. Νιώθουμε υπερηφάνεια για αυτούς, καθώς κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους και να πάρουν το πτυχίο τους. Θα ήθελα, επίσης, να τους ευχαριστήσω γιατί είναι οι οδηγοί, οι πρωτοπόροι του προγράμματος μας. Πίστεψαν σε αυτό το πρόγραμμα που άρχισε να αναπτύσσεται πριν απο 4 χρόνια. Αυτοί είναι η ζωντανή απόδειξη ότι το πρόγραμμα μας δουλεύει. Τώρα, είναι καιρός για εμάς να δείξουμε την εκτίμηση μας στην εμπιστοσύνη τους και στις προσπάθειες τους. Αλλά, για εμάς στην FIFPro, η δουλειά δεν τελειώνει εδώ. Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς, θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των σπουδαστών μας και επίσης ενδιαφερόμαστε ώστε να βρούμε νέους τρόπους βελτίωσης του προγράμματος ”.

Ολοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη οι οποίοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα FIFPro Online Academy, μπορούν να έλθουν σε επαφή με τον Εθνικό Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της χώρας τους ( με τον ΠΣΑΠ, για την Ελλάδας ) ή με την εκπρόσωπο της FIFPro Suzanne Bakker. Εγγραφές σπουδαστών είναι δυνατό να γίνουν έως την 1η Ιουλίου.
Για την Ελλάδα, υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Ταμίας κι Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη