Νέα αναγνώριση απο την FIFPro για τον ΠΣΑΠ

FIFPROΝΕΑ

Τα εύσημα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, FIFPro, απέσπασε για ακόμα μία φορά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αυτή τη φορά στην Γενική Συνέλευση της FIFPro, στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια.

Στους εκπροσώπους του ΠΣΑΠ Σταμάτη Συρίγο ( Ταμίας κι Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου ), Αγγελο Βέρτζο ( Μέλος Δ.Σ. του ΠΣΑΠ ) και Μανώλη Αλαφραγκή ( Νομικό Σύμβουλο του Συνδέσμου και επικεφαλή της Νομικής Υπηρεσίας του ΠΣΑΠ ), εκφράσθηκαν τα συγχαρητήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών για την πρόοδο που έχει παρουσιάσει σε όλους τους τομείς ο Σύνδεσμος όπως και για τα επιτεύγματα του προς όφελος των μελών του αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του.

Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, κήρυξε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Παιδείας της Βουλγαρίας Κράσεν Κράλεβ ενώ παρών στις εργασίες της ήταν ο σπουδαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής Χρίστο Στόιτσκοφ, ο οποίος είναι σήμερα επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών της Βουλγαρίας.

Ο ΠΣΑΠ τοποθετήθηκε απο την FIFPro, στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας κι αξιολόγησης, στις επιμέρους συζητήσεις, μαζί με τους πλέον εξελιγμένους Συνδέσμους που αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του κόσμου.

Μάλιστα, ειδικά για τον ΠΣΑΠ, έγινε παραδεκτό ότι εκπροσωπεί κι υποστηρίζει τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών-μελών του, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι μόνο με τη συνεχή άμεση επαφή αλλά και με τη θεσμοθέτηση κανονισμών και τη διασφάλιση που παρέχουν οι συλλογικές συμβάσεις κι η επαγρύπνηση απο την πλευρά του Συνδέσμου.

Απο την FIFPro, κατά την Γενική Συνέλευση της, επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διαρκούς επικοινωνίας ανάμεσα στους Συνδέσμους-μέλη της, μέσα απο δράσεις που θα ασκήσουν πίεση στην UEFA και την FIFA, για την αντιμετώπιση ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος που μένουν σε εκκρεμότητα.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, έγινε αναφορά στο νέο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών του Ισραήλ ενώ συζητήθηκαν οι προυποθέσεις εγγραφής ως νέων μελών της FIFPro, των Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών Τουρκίας, Σλοβακίας, Βοσνίας και Ισλανδίας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών παρουσίασε επίσης, τη νέα εκστρατεία της για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου των στημένων αγώνων, με το σύνθημα Say No To Match Fixing ενώ συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί περισσότερο επιθετική στάση σε ότι αφορά προτεινόμενες αλλαγές στο μεταγραφικό σύστημα, όπως και στη σχέση ιδιοκτησίας ποδοσφαιριστών απο τρίτα μέλη ( φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες ).

Συμφωνήθηκε ακόμα ότι θα πρέπει να εξετασθούν και να αξιολογηθούν ανάλογα οι ενστάσεις που έχει η FIFPro σε ότι αφορά όχι μόνο τους Κανονισμούς αλλά και παραμέτρους συνεργασιών με τους μάνατζερ σε ότι έχει σχέση με τη διαμεσολάβηση στις μεταγραφές.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη