Να προσέχετε όταν υπογράφετε με μία Ρουμάνικη ομάδα

FIFPROΝΕΑ

Οι Ρουμάνοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ο σύνδεσμός τους AFAN καθώς επίσης και το παγκόσμιο συνδικάτο ποδοσφαιριστών FIFPro προειδοποιούν όλα τα μέλη τους και ζητούν την προσοχή τους ειδικά όταν υπογράφουν συμβόλαιο με ρουμανικές ομάδες.
Η πλειονότητα των επαγγελματικών ομάδων αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ομάδες Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας έχουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Η πλειονότητα των ομάδων δεν πληρώνει τους ποδοσφαιριστές.
Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Ρουμανίας γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί. Αλλά οι ρουμανικές ομάδες ψάχνουν για παίκτες εκτός συνόρων και η συμπεριφορά αυτή δείχνει πόσο αδιάφορες είναι. Γι’ αυτό τον λόγο, ο AFAN ζήτησε την βοήθεια της FIFPro ώστε να προειδοποιήσει τα μέλη της για την επικρατούσα οικονομική κατάσταση του ποδοσφαίρου της Ρουμανίας.
Ο AFAN τονίζει με έμφαση τα εξής: «Εάν κάποιος ποδοσφαιριστής της χώρας σας προτίθεται να υπογράψει σε Ρουμάνικη ομάδα, τον συμβουλεύουμε πρωτίστως να επικοινωνήσει με εμάς. Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Ρουμανίας έχει την δυνατότητα να σας ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, ειδικά για την οικονομική κατάσταση των ομάδων.» «Ειδάλλως. υπάρχει ο κίνδυνος ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν έχει βοήθεια από διαμεσολαβητή, αν υπογράψει συμβόλαιο με ομάδα που έχει πτωχεύσει ή ομάδα που είναι στα όρια της πτώχευσης, μπορεί ποτέ να μην πάρει τα λεφτά του.» «Εμείς, ο AFAN, θέλουμε να προλάβουμε τέτοιου είδους προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με την υπογραφή συγκεκριμένων ομάδων, με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Είμαστε της γνώμης ότι είναι πλέον υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε γι’ αυτό το μείζονος σημασίας θέμα. Ο AFAN είναι στην διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε στο παραπάνω αναφερόμενο θέμα.»

‘Be careful with signing with a Romanian club’
Η FIFPro συνιστά στα μέλη της να ακολουθήσουν τη συμβουλή του AFAN.

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη