Κύπρος: Πακέτο ασφάλισης και όριο ηλικίας

FIFPROΝΕΑ

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Κύπρου και ο Σύνδεσμος τους ΠΑΣΠ, κέρδισαν ένα αίτημα για το οποίο έδιναν αγώνα εδώ και καιρό. Πρόσφατα, η ΚΟΠ αποφάσισε να εφαρμόσει ένα πακέτο ασφάλισης που είχε προταθεί εδώ και καιρό από τον ΠΑΣΠ. Ο Σύνδεσμος επίσης αντιδρά για μία πρόταση της Ομοσπονδίας να βάλει όριο ηλικίας στους ποδοσφαιριστές.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που η Ομοσπονδία συμφώνησε στην πρότασή μας στο θέμα του ασφαλιστικού. Ακόμα, συμφώνησε να το βάλει σε εφαρμογή, γεγονός που σημαίνει ότι όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους ποδοσφαιριστές της».

Ο ΠΑΣΠ αναμένει και μία άλλη απόφαση από την Ομοσπονδία. Πρόσφατα, ο ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει όριο ηλικίας στην Γ’ και Δ’ Εθνική κατηγορία. Η μέγιστη ηλικία θα είναι 28 ετών για την ερχόμενη σεζόν. Και σε δύο χρόνια η Δ’ Εθνική κατηγορία θα έχει όριο ηλικίας τα 27.
Πριν από δύο εβδομάδες ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών οργάνωσε έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου παρευρέθηκαν 350 ποδοσφαιριστές. «Είμαστε δυσαρεστημένοι και θεωρούμε ότι η εφαρμογή ορίου ηλικίας είναι απαράδεκτο μέτρο. Δεν μπορεί κανείς να σταματήσει την σταδιοδρομία του παίκτη στην ηλικία των 28, είναι καθαρά ζήτημα διάκρισης ηλικίας».
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΑΣΠ συναντήθηκε με την Ομοσπονδία και συζήτησαν το θέμα με το όριο ηλικίας, τουλάχιστον για τους επαγγελματίες. Για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θα υπάρχει όριο ηλικίας των 33 ετών στην Δ’ Εθνική κατηγορία.
Την Τετάρτη 27 Απριλίου το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συζητήσει εάν θα αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση. Εάν η Ομοσπονδία δεν αποδεχθεί τις προτάσεις, τότε ο ΠΑΣΠ θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις.

Cyprus: insurance plan and age limit

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη