Κύπριοι ποδοσφαιριστές σε απεργία

FIFPROΝΕΑ

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Κύπρου αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης διότι οι ομάδες δεν πληρώνουν τους μισθούς τους. Στις αρχές του έτους ο σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Κύπρου διεξήγαγε έρευνα και τα αποτελέσματα ήταν αποκαρδιωτικά. Το 77% των ποδοσφαιριστών δεν πληρωνόντουσαν στην ώρα τους. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ποδοσφαιριστές από την Α’ εθνική κατηγορία απείλησαν με απεργιακές κινητοποιήσεις έαν δεν τους εξοφλούσαν.
Στις 25 Απριλίου οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Λευκωσίας ήταν οι πρώτοι που έκαναν απεργία. Είχαν εξαγριωθεί διότι δεν είχαν πληρωθεί για τέσσεριις μήνες. Ο σύνδεσμός τους, ΠΑΣΠ, βοήθησε και υποστήριξε τους ποδοσφαιριστές, δήλωσε ο πρόεδρός της, Σπύρος Νεοφυτίδης. «Είναι απαράδεκτο ότι η πλειονότητα των ομάδων καθυστερούν τις πληρωμές τους. Επίσης, υπάρχουν ομάδες που ακόμα δεν έχουν πληρώσει τους ποδοσφαιριστές τους για το 2012….» Στις 2 Μαΐου οι παίχτες του Απόλλωνα Λεμεσσού ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν έχουν πληρωθεί εδώ και τέσσερις μήνες. Μία ημέρα αργότερα οι παίκτες της Νέας Σαλαμίνας ξεκίνησαν απεργία. Εκείνοι δεν είχαν πληρωθεί για τρείς μήνες.
Ο ΠΑΣΠ στηρίζει τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων στην  διαμαρτυρία τους.
Νεοφυτίδης: «Ο ΠΑΣΠ ζητά συνέχεια να παρθούν σοβαρά μέτρα από την Ομοσπονδία. Αλλά κάποια άτομα αντιστέκονται και προτιμούν να έχουν τα μάτια τους κλειστά. Ως πότε όμως θα γίνεται αυτό;» Από τότε που έκαναν απεργία οι ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός Λευκωσίας πλήρωσε τουλάχιστον έναν δεδουλευμένο μισθό και υποσχέθηκαν να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα εντός 15 ημερών. Οι διοικήσεις του Απόλλωνα Λεμεσσού και Νέας Σαλαμίνας υποσχέθηκαν να εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα εντός μία εβδομάδας.
Όλοι οι παίχτες αυτών των ομάδων έληξαν τις απεργίες τους με την υπόσχεση των ομάδων για εξόφληση δεδουλευμένων.
Non-payment: Cypriot footballers on strike

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη