Ιταλία: Ο Damiano Tommasi νέος πρόεδρος του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Ιταλίας

FIFPROΝΕΑ

Ο Damiano Tommasi είναι ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Ιταλίας AIC. Θα αναλάβει τα καθήκοντα του την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μαΐου στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.
Το ΔΣ του Συνδέσμου εξέλεξε τον Damiano Tommasi ως πρόεδρο. Πλέον, διαδέχεται τον 76χρονο Sergio Campana, μετά από πολλά χρόνια προεδρίας. Στην ΓΣ θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.
Ο Tommasi εκλέχθηκε πρόεδρος μετά από την ανακοίνωση της απόφασης του Sergio Campana να παραιτηθεί, αν και η θητεία του θα τελείωνε το 2012. Η θητεία του Tommasi θα έχει διετή διάρκεια.
Ο Tommasi είναι 36 ετών και έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίσθηκε ως αμυντικός μέσος στις Verona, AS Roma και Levante. Στην Roma, η καριέρα του στέφθηκε με μεγάλες επιτυχίες, όπως το πρωτάθλημα του 2001. Επίσης, έχει 25 συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας.
«Είναι μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου» δήλωσε ο Tommasi μετά την ανακοίνωση. «Ο σκοπός μου θα είναι να κρατήσω τον Σύνδεσμο μας δυνατό».
Ο Sergio Campana είναι ένας από τους ιδρυτές του AIC. Ήταν πρόεδρος του AIC από το 1968. Την ερχόμενη Δευτέρα θα τιμηθεί με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου. «Δε θα αφήσω τον AIC, αλλά δε θα ασχολούμαι πλέον ενεργά με τα ζητήματα του Συνδέσμου» δήλωσε ο Campana. «Αλλά εάν χρειαστούν την εμπειρία μου, θα είμαι πάντα διαθέσιμος».
Ο Leonardo Grosso, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα συνεχίσει το έργο του στην FIFPro και στον AIC. Ψηφίστηκε πρόεδρος της FIFPro τον περασμένο Νοέμβριο στην ΓΣ της FIFPro στην Κουάλα Λούμπουρ της Μαλαισίας.

Italy: Damiano Tommasi is new union president

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη