Ιταλοί ποδοσφαιριστές: «Η απεργία γίνεται για τα δικαιώματά μας και όχι για λεφτά»

FIFPROΝΕΑ

«Αφορά τα εργασιακά μας δικαιώματα και όχι οικονομικές απαιτήσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Ιταλικού Συνδέσμου ποδοσφαιριστών AIC, Damiano Tommasi, εξηγώντας για ποιούς λόγους προετοιμάζονται απεργιακές κινητοποιήσεις από την πλευρά των Ιταλών ποδοσφαιριστών.

Όλοι οι αρχηγοί των ομάδων της Serie A υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή δηλώνοντας ότι εάν δε λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τα εργασιακά τους δικαιώματα δε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Serie A στις 27 και 28 Αυγούστου. Την περασμένη Τετάρτη ο AIC απείλησε ότι οι παίκτες θα απεργήσουν εάν και εφόσον η Επαγγελματική Ένωση και πάλι αρνηθεί να υπογράψει την νέα ΣΣΕ που συμφωνήθηκε από τους εταίρους τον Δεκέμβριο του 2010.

«Δεν είναι σωστό ότι κάθε φορά που ανακοινώνουμε απεργιακές κινητοποιήσεις, μας αντιμετωπίζουν όλοι με τις στερεότυπες φράσεις για πλούσιους ποδοσφαιριστές» παραπονέθηκε ο πρόεδρος Tommasi. «Δεν κινητοποιούμαστε για τα χρήματα, ειδικά σε αυτή την περίπτωση, αλλά για βασικά εργασιακά δικαιώματα καθώς κάθε παίκτης έχει το θεμελιώδες δικαίωμα της συλλογικής προπόνησης με την ομάδα που ανήκει».

Οι αρχηγοί της Serie A τόνισαν μάλιστα. «Οι παίκτες της Serie A θέλουν να κοινοποιήσουν στο κοινό αυτή την ιδιάζουσα κατάσταση που επικρατεί και αφορά μόνο την ανανέωση της ΣΣΕ. Η ΣΣΕ, για την οποία υπήρχε η σύμφωνη γνώμη της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν γινόταν σεβαστή από τις ομάδες, γεγονός που ήταν απαράδεκτο. Ως αποτέλεσμα αυτού, η περίοδος της μη εφαρμογής των κανονισμών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η παρούσα κατάσταση απειλεί σοβαρά τα θεμελιώδη δικαιώματα των ποδοσφαιριστών».

«Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο, αλλά, σήμερα η Ιταλία, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη της Ευρώπης λειτουργεί χωρίς κανονισμούς και είναι πλέον καιρός να βρεθεί άμεση λύση».

«Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς την υπογραφή της Επαγγελματικής Ένωσης».

Οι ακόλουθοι αρχηγοί υπέγραψαν την ανοικτή επιστολή:

Giampaolo Bellini (Atalanta); Marco Di Vaio και Jean Gillet (Bologna); Michael Agazzi και Danieland Conti (Cagliari); Marco Biagianti και Ciro Capuano (Catania); Giuseppand Colucci και Maurizio Lauro (Cesena); Sergio Pellissier (Chievo); Alessandro Gamberini και Manuel Pasqual (Fiorentina); Alessio Scarpi και Emiliano Moretti (Genoa); Javier Zanetti και Paolo Orlandoni (Inter); Alessandro Del Piero και Giorgio Chiellini (Juventus); Guglielmo Stendardo και Tommaso Rocchi (Lazio); David Di Micheland και Guillermo Giacomazzi (Lecce); Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini and Marco Amelia (Milan); Paolo Cannavaro and Morgan Dand Sanctis (Napoli); Raffaeland Rubino και Alberto Fontana (Novara); Fabrizio Miccoli (Palermo); Stefano Morronand και Danieland Galloppa (Parma); Francesco Totti και Simonand Perrotta (Roma); Simonand Vergassola και Luca Rossettini (Siena); Antonio Di Natale και Giampiero Pinzi (Udinese).

 

Italian players: ‘Strike is about our rights, not money’

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη