Ισπανία: Απλοποιημένη διαδικασία λύσης συμβολαίου

FIFPROΝΕΑ

Στην Ισπανία, επισπεύδουν την διαδικασία λύσης συμβολαίου. Αυτή η διαδικασία, έγινε από κοινού αποδεκτή από τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της Ισπανίας AFE και της Επαγγελματικής Ένωσης LPF και η οποία θα εφαρμοστεί από τις 15 Δεκεμβρίου. Αυτό είναι μέρος της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ των AFE και LFP στις 25 Αυγούστου.
Οι ποδοσφαιριστές της Primera και Segunda Division A θα έχουν την επιλογή να ζητήσουν να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία, εάν η ομάδα χρωστά χρήματα, δηλαδή δεδουλευμένα τριών μηνών, ανεξαρτήτως εάν είναι συνεχόμενα ή σποραδικά. Επιπλέον, οι ποδοσφαιριστές ζητούν να εφαρμοσθεί  και το signing-on fee της παρούσης σεζόν όπως και να συμπεριληφθούν στις απαιτήσεις και καθυστερημένες πληρωμές από προηγούμενες σεζόν.
Η εσπευσμένη διαδικασία μπορεί να γίνει και μεσούσης της σεζόν, εκτός από τις τελευταίες δέκα ημέρες, του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατή, ωστόσο, κατά την διάρκεια των ‘play-offs’.
Ως πρόωρη λύση συμβολαίου εννοείται η εσπευσμένη διαδικασία που δύναται να υλοποιείται σε μέγιστο αριθμό δώδεκα ποδοσφαιριστών ανά ομάδα για κάθε σεζόν. Εάν αυτός ο αριθμός ξεπερνιέται, τότε, θα έχουν προτεραιότητα αυτοί που ζήτησαν πρώτοι τη διαδικασία.
Ο ποδοσφαιριστής που έχει αιτηθεί αυτής της διαδικασίας μπορεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να ακυρώσει την αίτηση, ενώπιον της Επιτροπής που ακολουθεί τα κριτήρια λειτουργίας και ίδρυσής της όπως ορίζει η FIFA. Εάν ο ποδοσφαιριστής, ακυρώσει την αίτησή με την παραπάνω αναφερόμενη διαδικασία, η ακρόαση δεν θα λάβει χώρα, αλλά και δε θα επιβαρυνθεί η ομάδα με κάποιο οικονομικό χρέος.
Η ομάδα δύναται να κηρύξει την παραπάνω διαδικασία ως άκαρπη εάν και εφόσον πληρώσει τον ποδοσφαιριστή ενώπιον της επιτροπής για το χρηματικό ποσό που αιτείται ο ποδοσφαιριστής. Η κήρυξη της διαδικασίας ως άκυρη από μέρους της ομάδας γίνεται μόνο για ένα παίκτη ανά σεζόν.

Spain: simplified procedure of contract termination

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη