Η Σέρβικη ομάδα Zemun παίζει στο πρωτάθλημα παρά τον αποκλεισμό της

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro είναι προβληματισμένη με την κατάσταση στην Σερβία ειδικά για το γεγονός ότι η FC Zemun παίζει ακόμα στο πρωτάθλημα παρά την τιμωρία αποκλεισμού που της έχει επιβληθεί από το εθνικό όργανο επίλυσης διαφορών. Το παγκόσμιο συνδικάτο στηρίζει τους Σέρβους ποδοσφαιριστές και τον σύνδεσμό τους, τον Nezavisnost, με επείγον αίτημα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας με το οποίο ζητά να διασφαλίσει την αυστηρή επιβολή και την εφαρμογή των αποφάσεων των οικείων οργάνων.

Η οικεία επιτροπή επίλυσης διαφορών επέβαλε την ποινή αποκλεισμού στην FC Zemun. Αυτή η ποινή αποφασίστηκε για την ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας διότι δε συμμορφώθηκε με την προηγούμενη απόφαση της 18ης Μαΐου 2006, δηλαδή, με αποζημίωση του ποδοσφαιριστή Zoran Ljubinkovic με το ποσό των 16.600 €.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η FC Zemun δεν είχε πληρώσει τον παίκτη και γι’ αυτό τον λόγο η οικεία επιτροπή επίλυσης διαφορών αποφάσισε να επιβάλλει την ποινή του αποκλεισμού από το πρωτάθλημα, η οποία θα ξεκινούσε από τον Ιανουάριο του 2011. Αυτή η ποινή θα ακυρωνόταν μόνο εάν ο Ljubinkovic λάμβανε τα χρήματα.

Την περασμένη Κυριακή 20 Μαρτίου, παρά την τιμωρία, η ομάδα έπαιξε και έχασε με 3-1.
Το χειρότερο είναι ότι η τιμωρία άρχισε να ισχύει αφού η τιμωρημένη ομάδα έχει ήδη δώσει περισσότερα από εννέα επίσημα παιχνίδια.

Αυτό δείχνει ότι πολλά δεν πηγαίνουν όπως θα έπρεπε, δηλώνει ο πρόεδρος του Nezavisnost, Mirko Poledica. «Ο ποδοσφαιριστής Zoran Ljubinkovic, ακόμα δεν έχει λάβει τα χρήματα που του χρωστάει η ομάδα αλλά η ομάδα συνεχίζει να παίζει. Είναι παντελώς απαράδεκτο».

Η FIFPro είναι προβληματισμένη με την κατάσταση που επικρατεί στην Σερβία. Το παγκόσμιο συνδικάτο ποδοσφαιριστών ζητά από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας να διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων που λαμβάνονται από την οικεία επιτροπή επίλυσης διαφορών. Παράλληλα, η FIFPro θα συζητήσει εκτενώς το θέμα αυτό με την FIFA και θα ζητήσει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ελέγξει εάν και εφόσον οι αποφάσεις τηρούνται.

Serbian club Zemun plays despite suspension

Σχετικά Νέα