Οι Ρουμάνοι ποδοσφαιριστές ζητούν τον σεβασμό των ποδοσφαιρικών και πολιτικών αρχών

FIFPROΝΕΑ

Η Εθνική Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών της Ρουμανίας δε σέβεται τους κανονισμούς, ειδικά στο θέμα της επιβολής πειθαρχικών ποινών στις ομάδες, καθώς έχει γίνει συνήθεια να μην πληρώνουν και να μη σέβονται τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει οι ομάδες. Έως και τώρα, καμία ομάδα δεν έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, επειδή δεν πληρώνει.
Μάλιστα, σε ένδειξη αντίδρασης, οι ποδοσφαιριστές βγήκαν με μεγάλα πανό στα γήπεδα πριν την έναρξη των αγώνων των ομάδων τους και έπαιξαν με λευκά περιβραχιόνια. Τα πανό είχαν το σύνθημα «LPF, FRF, RESPECTATI-NE!» – «Λίγκα, Ομοσπονδία, Σεβαστείτε μας!».
Τα πανό και τα λευκά περιβραχιόνια τα φόρεσαν οι ποδοσφαιριστές στις 7 από τις 10 προγραμματισμένες αναμετρήσεις της πρώτης Εθνικής κατηγορίας. Οι ποδοσφαιριστές αντιμετώπισαν πολλές αντιξοότητες για την πραγματοποίηση της διαμαρτυρίας τους, πολλοί προπονητές ασκούσαν πιέσεις, όπως και μεγαλομέτοχοι ομάδων αλλά και παρατηρητές. Οι παρατηρητές απειλούσαν με αυστηρές ποινές και τιμωρία της ομάδας, με μηδενισμό εάν συνέχιζαν με την διαμαρτυρία τους. Κάποιες ομάδες υπέκυψαν στην πίεση και αποσύρθηκαν από τις διαμαρτυρίες. Αλλά, η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών δε φοβήθηκε και αγνόησε τις απειλές και μπήκε στο γήπεδο φορώντας λευκά περιβραχιόνια και κρατώντας το πανό.
Ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Ρουμανίας AFAN εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έκβαση της διαμαρτυρίας και αναμένει από την Λίγκα και την Ομοσπονδία να αντιδράσουν θετικά. Εάν δε συμμορφωθούν και δεν επιδείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον, ο Σύνδεσμος προετοιμάζεται για νέες δράσεις και διαμαρτυρίες.

Romanian players demand respect from authorities

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη