Η Ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δε σέβεται τους ποδοσφαιριστές

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro είναι πολύ απογοητευμένη με την Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία RFS, που και πάλι απέτυχε να λάβει σοβαρές αποφάσεις κατά μιας ομάδας που έδειξε κάκιστη διαγωγή. Τουναντίον, έμεινε απροστάτευτος και ακάλυπτος από την Ομοσπονδία, ο ποδοσφαιριστής που τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά από βάναυση επίθεση που δέχθηκε κατά την διάρκεια αγώνα.
Όλα έγιναν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, όταν ο αρχηγός της FC Krasnodar, Spartak Gogniev, απεβλήθη από το παιχνίδι με τη δεύτερη ομάδα της Terek Grozny. Απεβλήθη διότι πήρε δύο κίτρινες κάρτες από τον διαιτητή, για διαμαρτυρία. Πριν εγκαταλείψει το γήπεδο, έσπρωξε τον διαιτητή.
Ο Gogniev, 30χρονος πρώην παίκτης της Εθνικής Ρωσίας, κατευθύνθηκε προς τη φυσούνα. Μέσα στη φυσούνα, δέχθηκε βάναυση επίθεση από μία ομάδα ατόμων ντυμένων με αστυνομικές στολές. Τον έπιασαν και τον τράβηξαν και ξεκίνησαν να τον χτυπούν με τα γκλόμπς.
Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, ο Gogniev τιμωρήθηκε με την ποινή του αποκλεισμού 6 παιχνιδιών για την ανάμειξη του στο συμβάν. Η πειθαρχική επιτροπή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας επέβαλε στον ποδοσφαιριστή, ποινή του προστίμου ύψους 50.000 ρουβλίων (1.200 €) διότι έσπρωξε τον διαιτητή.
Η ομάδα Terek τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 500.000 ρουβλίων (12.000 €) για μη παροχή επαρκούς ασφάλειας ενώ ο προπονητής της, όπως και ένας παράγοντας της τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό 12 μηνών και πρόστιμο 12.000 € για τον ρόλο τους στην επίθεση κατά του ποδοσφαιριστή.
Η δεύτερη ομάδα της Terek Grozny, επίσης, τιμωρήθηκε με τη διεξαγωγή 2 παιχνιδιών της σε άλλη γεωγραφική περιοχή.
Η FIFPro είναι έκπληκτη με αυτήν την απόφαση της Ρωσικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
«Τώρα γνωρίζουμε πόσο κοστίζει να χτυπάς έναν παίκτη. Μόνο 12.000 €» ήταν η άμεση αντίδραση του Dejan Stefanovic, εκπρόσωπου της FIFPro Task Force Eastern Europe.
«Κατανοούμε ότι ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να τιμωρηθεί για την συμπεριφορά του, αλλά, η αποβολή του από 6 παιχνίδια είναι πολύ αυστηρή» δηλώνει ο Stefanovic.
«Δεν μπορούμε, όμως, να καταλάβουμε γιατί η ομάδα δεν τιμωρείται αυστηρά». «Ένας ποδοσφαιριστής δέχτηκε βάναυση επίθεση και πρέπει να χειρουργηθεί και η μόνη τιμωρία είναι το ΑΣΤΕΙΟ ποσό των 12.000 € και ο αποκλεισμός 2 ασήμαντων προσώπων και εργαζομένων  της Terek Grozny».
«Αυτού του είδους τιμωρίες δε θα εμποδίσουν τις ομάδες να έχουν άνανδρη συμπεριφορά. Αντίθετα, μάλιστα, ενθαρρύνονται οι ομάδες σε κακές συμπεριφορές. Με αυτή την τιμωρία, τώρα, οι ποδοσφαιριστές της Ρωσίας αισθάνονται ακόμα πιο ανασφαλείς».
«Με την επιβολή αυτών των τιμωριών, η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, το μόνο που δείχνει είναι ότι ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι πολύ απογοητευτικό».
«Τέτοιου είδους πειθαρχικές κυρώσεις φέρνουν το ποδόσφαιρο σε ανυποληψία». «Θα συζητήσουμε, ειδικά, το θέμα αυτό σε όλα τα φόρουμ, όπως και στις συναντήσεις μας με τις FIFA και UEFA».

Russian FA shows lack of respect for footballers

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη