Οι ποδοσφαιριστές του Εργοτέλη έκαναν την αρχή…

FIFPROΝΕΑ

Με τις ψήφους των ποδοσφαιριστών του Εργοτέλη, τους οποίους επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ στο ξενοδοχείο όπου είχαν αποσυρθεί για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, άρχισε η διαδικασία ψηφοφορίας των ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, για την εκλογή, από τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, της καλύτερης ενδεκάδας στον κόσμο για το 2013 της FIFA FIFPro World XI 2013.
Μάλιστα, η συμμετοχή των συναδέλφων του Εργοτέλη ήταν καθολική και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι, έτυχε, να ξεκινά από αυτούς η ψηφοφορία των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.
Στους επόμενους μήνες, η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Ποδοσφαιριστών, FIFPro, θα δώσει σε κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή σε όλο τον κόσμο, την ευκαιρία να διαλέξει τους 11, καλύτερους κατά τον ίδιο, ποδοσφαιριστές.
Η εφετινή είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά, κατά την οποία η FIFPro οργανώνει την εκλογή της καλύτερης ενδεκάδας στον κόσμο.
Οι Σύνδεσμοι Ποδοσφαιριστών, σε 68 χώρες ανά την υφήλιο, έλαβαν από την Ομοσπονδία τους 50.000 ψηφοδέλτια.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια που θα τους δοθούν, μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
Οι 11 ποδοσφαιριστές (1 τερματοφύλακας, 4 αμυντικοί, 3 μέσοι και 3 επιθετικοί) με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα τιμηθούν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης FIFA Ballon d’ Or Gala, στη Ζυρίχη, στην Ελβετία.
Η ιδανική ενδεκάδα, FIFA FIFPro World XI, για το 2012 ήταν: Ίκερ Κασίγιας, Ντάνι Άλβες, Ζεράρ Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Μαρτσέλο, Αντρές Ινιέστα, Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι Ερνάντεζ, Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρανταμέλ Φαλκάο.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη