Οι ποδοσφαιριστές της Σουηδίας έκλεισαν την νέα ΣΣΕ αφού είχαν απειλήσει με απεργία

FIFPROΝΕΑ

«Θεωρούμε ότι η ΣΣΕ που κλείσαμε είναι καλή» δήλωσε ικανοποιημένος ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών της Σουηδίας (Spelarforeningen SFS), Magnus Erlingmark.

Ο Erlingmark και οι συνάδελφοι του στον SFS, διαπραγματεύθηκαν σκληρά με τις Λίγκες και τις ομάδες, που για μήνες αρνούνταν να συζητήσουν σοβαρά μία νέα ΣΣΕ.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν στα σοβαρά όταν τους δηλώσαμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι για απεργία.» τόνισε ο Erlingmark.

«Ο SFS και οι παίκτες ήταν πολύ θυμωμένοι με αυτή την άρνηση εκ μέρους των ομάδων. Αλλά από τη στιγμή που οι παίκτες απείλησαν με απεργία, τότε οι ομάδες θέλησαν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.»

Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν και η νέα ΣΣΕ θα ισχύει από την 1η Μαΐου

2012 έως 31η Δεκεμβρίου 2015.

Για τον Erlingmark, αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του Συνδέσμου, όπως  και το νέο άρθρο για την σύνταξη των παικτών (που θα δίνεται στην ηλικία των 65 ετών) και με νέο, ανανεωμένο και καλύτερο ασφαλιστήριο πρόγραμμα.

«Από εδώ και τώρα, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν καλύτερη προστασία. Όταν δε θα μπορούν να συνεχίσουν με την ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία λόγω ασθένειας ή τραυματισμού, αυτοί είναι ασφαλισμένοι έως την ηλικία των 65 ετών. Είναι μία επιμέρους συμφωνία που έχει συμπεριληφθεί από όλους τους εργοδότες της Σουηδίας. Ακόμα και οι επαγγελματίες αθλητές του χόκεϊ στον πάγο έχουν αυτή την συμφωνία εδώ και τρία χρόνια.»

Αν και ο SFS είναι ικανοποιημένος, ο Erlingmark θεωρεί ότι υπάρχει ακόμα δουλειά. Αλλά, ο παλαίμαχος αρχηγός της Εθνικής Σουηδίας πιστεύει ότι η νέα ΣΣΕ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για περαιτέρω συμφωνίες με τους εργοδότες.

Τον επόμενο χρόνο θα ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις για βελτιώσεις στην υπάρχουσα ΣΣΕ.

Swedish players agree on new CBA after strike threat

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη