Οι ποδοσφαιριστές της Σλοβενίας αρνούνται να παραχωρήσουν τα δικαιώματα εικόνας τους στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία

FIFPROΝΕΑ

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Σλοβενίας ομόφωνα δήλωσαν και ψήφισαν ότι δε θα επιτρέψουν στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σλοβενίας να χρησιμοποιήσει τα δικαιώματα εικόνας τους, έως ότου η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμφωνήσει να ξεκινήσει διάλογο με τον Σύνδεσμο, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν αυτά τα μέτρα στην πρόσφατη έκτακτη Γενική τους Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε από το εκπροσωπευτικό τους όργανο, SPINS. Κατά την διάρκεια της ΓΣ, ο πρόεδρος του SPINS  Dejan Stefanovic, που επανεξελέγη, δήλωσε: «Όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές συμφώνησαν να σταματήσουν την εμπορική εκμετάλλευση των δικαιωμάτων τους στην Σλοβενία».
Πάνω από ογδόντα μέλη που παίζουν στην Α’ και Β’ Εθνική κατηγορία στην Σλοβενία ήταν παρόντα στην ΓΣ. Αποφάσισαν ότι όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που θα γίνονται μέλη του SPINS, αυτόματα θα παραχωρούν τα δικαιώματα εικόνας στον Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών.
Οι παίκτες αρνούνται να μεταφέρουν τα δικαιώματά τους στην Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, επειδή αρνείται να ξεκινήσει διάλογο με τον Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών και κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν αναγνωρίζει και την προσφορά των ποδοσφαιριστών στο ποδόσφαιρο. Έως τώρα, η Ομοσπονδία αρνείται πεισματικά να ξεκινήσει διάλογο με τον Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών, το μοναδικό επίσημο αντιπροσωπευτικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Σλοβενίας.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαιριστών FIFPro, στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Σλοβενίας.

Slovenian players refuse to give image rights to FA

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη