Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σερβίας αποβάλει τον καταγγέλλοντα Pejovic

FIFPROΝΕΑ

Νέα δοκιμασία για τους Σέρβους ποδοσφαιριστές. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας επέβαλε την ποινή του αποκλεισμού των 6 μηνών στον Dragisa Pejovic, διότι αποκάλυψε τη διαφθορά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πήρε την πρωτοβουλία αφού πρώτα ο ποδοσφαιριστής έκανε αποκαλύψεις ενώπιον ΜΜΕ στην παρουσίαση της «Μαύρης Βίβλου» για τα στημένα παιχνίδια στην Σερβία και για τους  λόγους που τον οδήγησαν στην συμμετοχή του σε αυτά.
Ο Nezavisnost, ο Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Σερβίας, δεν έχει λάβει την επίσημη απόφαση του, αλλά, άκουσε ότι ο ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με την ποινή του αποκλεισμού, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Mirko Poledica, ο οποίος είπε «Άκουσε ο παίκτης την προηγούμενη εβδομάδα από τον πρόεδρο της ομάδας του ότι έπρεπε να φύγει. Η ομάδα φοβάται για διάφορα προβλήματα που θα προέκυπταν εάν παρέμενε στην ομάδα. Ο Pejovic μέχρι πρόσφατα έπαιζε για την Bane Raska στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να βρει άλλη ομάδα στην Σερβία. Κανένας δεν τον θέλει».
Δεν είναι ο πρώτος καταγγέλων που τιμωρείται από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας. Το ίδιο συνέβη και στον Boban Dmitrovic τον περασμένο χρόνο. Ο παλαίμαχος διεθνής μίλησε δημόσια για την διαφθορά στο ποδόσφαιρο της Σερβίας, στο Συνέδριο της FIFPro Task Force, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο Dmitrovic τιμωρήθηκε με 6μηνη ποινή αποκλεισμού.
Ο Dragisa Pejovic, μίλησε ανοικτά για τη δύσκολη σταδιοδρομία του, κάτω υπό συνεχή πίεση, για απειλές όπως και για το γεγονός ότι έμεινε απλήρωτος και εξαναγκάσθηκε σε συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια.
Αντί η Ομοσπονδία να κοιτάξει να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο ποδόσφαιρο της, αποφάσισε να τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Μετά από συνεχείς πιέσεις από  FIFPro, Nezavisnost και την Ευρωβουλευτή Emine Bozkurt, η Ομοσπονδία αποφάσισε να ανακαλέσει την καταγγελία της στις ποινικές δικαστικές Αρχές.

Serbian federation suspends whistle-blower Pejovic

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη