Η PFA Αυστραλίας καλωσορίζει την αναφορά και αξιολόγηση του ποδοσφαίρου

FIFPROΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας PFA καλωσόρισε την αναθεωρημένη έκθεση για το ποδόσφαιρο στην Αυστραλία από τον Υπουργό αθλητισμού Mark Arbib. Η Κυβέρνηση ζήτησε από τον Warwick Smith, τον Πρόεδρο της επιτροπής αθλητισμού να πραγματοποιηθεί έρευνα και αξιολόγηση του ποδοσφαίρου.
Η αξιολόγηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, αναφέρει: «Θα γίνει αποτίμηση της δομής, της διοίκησης και της διαχείρισης του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία, θα εξετασθεί η ανάπτυξη του σε σχέση με τη διοργάνωση 2015 Asian Cup και θα προσδιορισθούν τρόποι που θα συντελέσουν ώστε να υπάρχει οικονομική ευρωστία και αξιόλογη δυναμικότητα του ποδοσφαίρου στην Αυστραλία». Ο χρόνος υλοποίησης της αξιολόγησης θα είναι τέσσερις με πέντε μήνες.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του PFA, Brendan Schwab, είπε ότι αυτή η αξιολόγηση παρουσιάζει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακολουθήσει δεύτερη μεταρρύθμιση στο ποδόσφαιρο μετά την πρώτη που έλαβε χώρα το 2003, έπειτα από την έκθεση Crawford και βοήθησε στο να ξεκινήσει μία νέα εποχή για το ποδόσφαιρο της Αυστραλίας. «Η απόφαση της Κυβερνήσεως να αναθέσει την νέα αξιολόγηση σε ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα είναι καλοδεχούμενη».
Το 2003, η Κυβέρνηση έλαβε σοβαρά υπόψη της την έκθεση και τις οδηγίες του David Crawford που βοήθησαν στο ξεκίνημα μίας νέας εποχής στο Αυστραλιανό ποδόσφαιρο. Σημειώθηκε ταχύτατη πρόοδος μαζί με την αναδιοργάνωση σε νέο σώμα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τη δημιουργία μίας νέας και ανανεωμένης πρώτης Εθνικής, με αποτέλεσμα η Εθνική ομάδα να παίξει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
«Μετά την επιτυχία του πρώτου κύματος της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου, τώρα το ποδόσφαιρό μας είναι έτοιμο να κάνει και άλλες αλλαγές» τόνισε ο Schwab. «Οι αλλαγές αυτές θα είναι εφικτές μόνο αν γίνουν στο ίδιο κλίμα συνεργασίας όπως το 2003, διότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο και να το δυναμώσουμε μακροπρόθεσμα».
Σύμφωνα με τον PFA, το ποδόσφαιρο έχει ακόμα αρκετό δρόμο ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα που προέκυψαν και θα προκύπτουν ειδικά στην πρώτη Εθνική κατηγορία (A-League). «Η πρώτη Εθνική κατηγορία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα οικοδομηθεί το μέλλον του ποδοσφαίρου» τόνισε ο Schwab. «Είμαστε σίγουροι ότι με την σωστή συνεργασία, με ανταλλαγή ιδεών και εφαρμογής τους, με δομή και κατεύθυνση, η πρώτη Εθνική κατηγορία θα είναι οικονομικά βιώσιμη και όχι μόνο».
«Παρά το ετήσιο εισόδημα των $160 εκατομμυρίων και την δυνατότητα για μέγιστη βελτίωση, ακόμα συζητείται το οικονομικό πρόβλημα».
«Η PFA πιστεύει ότι τα παραπάνω αναφερόμενα οφείλονται σε έλλειψη συγκέντρωσης στην στρατηγική τους, δηλαδή, σε ό, τι αφορά την εξασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας, δημιουργώντας ένα προβληματικό πρωτάθλημα και αφήνοντας ποδοσφαιριστές απλήρωτους. Το τρέχον συμβόλαιο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα λήξει το 2013. Ως τότε θα πρέπει να έχουμε επιφέρει τέτοιες δραστικές αλλαγές έτσι ώστε να γίνει εφικτή η εκ νέου διαπραγμάτευση με υψηλότερα έσοδα για τις ομάδες. Έχοντας αυτές τις παραμέτρους κατά νου, η αξιολόγηση του Warwick Smith έρχεται στο καταλληλότερο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να έχουν γίνει οι αλλαγές πριν το 2015 και την διοργάνωση AFC Asian Cup».

PFA Australia delighted with national football review

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη