Οι Νορβηγοί έτοιμοι για απεργία για τα συμβόλαια τους

FIFPROΝΕΑ

Οι ποδοσφαιριστές της Νορβηγίας απειλούν με απεργία καθώς οι διαπραγματεύσεις για την νέα ΣΣΕ σε ποδόσφαιρο, χάντμπολ και χόκεϊ διακόπηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο NISO, ο Σύνδεσμος τους, δε συμφώνησε με τις ομάδες της χώρας.

«Το επόμενο βήμα είναι η διαιτησία μεταξύ των εταίρων και θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Μαΐου» δηλώνει ο Joachim Walltin, πρόεδρος του NISO. «Εάν δεν βρεθεί λύση πριν τα μεσάνυχτα 19 Μαΐου, θα υπάρξει διαμάχη και έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε με απεργία. Εάν είναι να γίνει έτσι, η απεργία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου».

Δύο από τα βασικότερα αιτήματα του Συνδέσμου αφορούν τους κανονισμούς και τους περιορισμούς των ομάδων ως προς τη δυνατότητα τους να λύουν την σύμβαση των ποδοσφαιριστών αλλά και τη δυνατότητα των παικτών να επιλέγουν το δικό τους αθλητικό υλικό, όπως παπούτσια, γάντια κ.ά.

«Ο τωρινός τύπος συμβολαίου περιέχει θολούς όρους εργασίας» λέει ο Walltin.
«Για παράδειγμα, μία ομάδα μπορεί να λύσει το συμβόλαιο του παίκτη εάν η οικονομική κατάσταση της ομάδας έχει σοβαρές οικονομικές απώλειες, σε σχέση με τον ήδη κατατεθειμένο προϋπολογισμό της και η ομάδα μπορεί να λύσει την σύμβαση εάν ο ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να διατηρήσει την αναμενόμενη φυσική
κατάσταση και αγωνιστική απόδοση».

Ο Walltin γνωρίζει ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν λύσει συμβόλαια λόγω οικονομικών απωλειών, αλλά, συνεχίζουν να κάνουν μεταγραφές. «Οι λύσεις συμβολαίων δεν προβλέπονται προκειμένου να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της μία ομάδα, αλλά, είναι απλή και ξεκάθαρη περίπτωση αντικατάστασης ποδοσφαιριστών».

Ο NISO ζητά απλά να είναι πιο δύσκολη η διαδικασία λύσης συμβολαίων, ειδικά για τις ομάδες. «Ο σεβασμός και η τήρηση του συμβολαίου πρέπει να υπερισχύει το επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης ενός ποδοσφαιριστή».

Το πρωτάθλημα στην Νορβηγία ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου. Μία πιθανή απεργία μπορεί να διαρκέσει έως ότου βρεθεί ικανοποιητική λύση για τους ποδοσφαιριστές.

Norwegians ready to go on strike for contract

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη