Οι Κροάτες ποδοσφαιριστές ζητούν αλλαγές

FIFPROΝΕΑ

Ο Ντάριο Σίμιτς και ο Μάριο Γιούριτς, Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας αντίστοιχα του Συνδέσμου των επαγγελματιών Κροατών ποδοσφαιριστών του HUNS, είχαν την ευκαιρία να αναφερθούν σε προβλήματα που έχουν οι συνάδελφοι τους, σε συνέντευξη που έδωσαν στον κρατικό κροατικό τηλεοπτικό σταθμό HRT1.
Στην τηλεοπτική εκπομπή Kontakt, μίλησαν για τα πιο επείγοντα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Κροατία.
Τον Δεκέμβριο του 2012, ο Σύνδεσμος των Κροατών ποδοσφαιριστών ζήτησε δημόσια, να υπάρξει αλλαγή του νομικού καθεστώτος της ιδιότητας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Κροατία, από αυτοαπασχολούμενους σε εργαζόμενους.
Ο Μάριο Γιούριτς, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε: «Τα συμβόλαια, συχνά, είναι κενό γράμμα. Επομένως, μπορούμε να συγκρίνουμε τους ποδοσφαιριστές με την πλειοψηφία των εργαζομένων στην Κροατία, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, αλλά, η δική μας κατάσταση είναι περισσότερο εξειδικευμένη, επειδή, πρέπει να εξασφαλίσουμε την επόμενη ημέρα μετά από το τέλος της καριέρας μας και να κατοχυρωθούμε για περίθαλψη υγείας, ακόμα και αν δεν πληρωνόμαστε. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο εμείς οι ποδοσφαιριστές, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα είναι προτιμότερο να μην είμαστε, πλέον, αυτοαπασχολούμενοι. Προτιμάμε να έχουμε συμβόλαια συνεργασίας όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα, το καθεστώς της αυτοαπασχόλησης υπάρχει πια μόνο στην Σλοβενία, την Τσεχία και την Σλοβακία».
Ο Πρόεδρος Ντάριο Σίμιτς πρόσθεσε ότι είναι απογοητευμένος από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κροατίας:
«Λυπούμαστε για το γεγονός ότι η Κροατική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι αδιάφορη για εμάς. Είχαμε διάλογο μαζί τους, αλλά, απλώς, δεν τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι καταχρεωμένοι και αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, σα να μην είναι αυτό ένα πρόβλημα που αφορά και την Ομοσπονδία. Περιμέναμε και δώσαμε επαρκή χρόνο στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Νταβόρ Σούκερ και στο δεξί χέρι του, τον Νταμίρ Βρμπάνοβιτς, ώστε να προσπαθήσουν να κάνουν κάτι. Είναι επικεφαλής στην Ομοσπονδία για 6 μήνες, αλλά, δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε πρόοδο μέχρι τώρα».
Ο Σίμιτς και ο Γιούριτς, μίλησαν επίσης για το φαινόμενο των στημένων αγώνων και για την υιοθέτηση των ελάχιστων προϋποθέσεων για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.

Union discusses Croatian football’s problems

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη