Οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές επαναλαμβάνουν την απειλή για απεργιακές κινητοποιήσεις

FIFPROΝΕΑ

Εάν η ιταλική Λίγκα δεν υπογράψει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, οι Ιταλοί ποδοσφαιριστές επανέλαβαν ότι θα απεργήσουν το Σαββατοκύριακο.

«Εάν δεν υπογράψουν, τα παιχνίδια του πρώτου γύρου θα αναβληθούν» δήλωσε ο DamianoTommasi, πρόεδρος του AIC, του Συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Ιταλίας.

Αυτό σημαίνει ότι η Λίγκα στην σημερινή της Γενική Συνέλευση θα αποφασίσει εάν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Το πρόβλημα που υπάρχει, προκύπτει από το άρθρο 7 της προτεινόμενης συμφωνίας που σχετίζεται με την προστασία των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δεν υπολογίζονται πλέον στο ρόστερ της ομάδας. Οι ομάδες ζητούν περισσότερη ελαστικότητα αλλά οι ποδοσφαιριστές ανησυχούν ότι θα τους αναγκάζουν να προπονούνται εκτός ομάδας ή να πιεστούν να αποδεχθούν μεταγραφή σε άλλη ομάδα.

Ο Σύνδεσμος Ιταλών ποδοσφαιριστών AIC πραγματοποίησε συνάντηση στο Μιλάνο με τον Πρόεδρο του να επαναβεβαιώνει ότι η απεργία είναι το μόνο δικαίωμα στο οποίο μπορούν οι ποδοσφαιριστές να καταφύγουν. «Επαναλαμβάνω ότι η θέση μας είναι ότι εάν η ΣΣΕ υπογραφεί τότε θα παίξουμε το Σάββατο και την Κυριακή, αλλιώς θα μείνουμε σπίτια μας.»

Ο AIC είχε φθάσει σε συμφωνία με την Λίγκα τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, μετά από έντονες διαπραγματεύσεις και δύο εξαγγελίες απεργιών ανεβλήθησαν.

Ο AIC υπέγραψε την ΣΣΕ, αλλά, η Λίγκα από τότε καθυστερεί την υπογραφή από μέρους της.

Ο Tommasi, επίσης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα για τους ποδοσφαιριστές να πληρώσουν την αποκαλούμενη «εισφορά αλληλεγγύης» που επιβλήθηκε από το κράτος, ως μέρος των μέτρων της κυβέρνησης. Αυτό το μέτρο αποτελεί προσωρινή φορολογία για όλους τους πολίτες που τα έσοδά τους ανέρχονται από τα 90.000 € και πάνω τον μήνα. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν αναφορές ότι ποδοσφαιριστές ζήτησαν από τις ομάδες τους να πληρώσουν τον φόρο .

Tommasi: «Δεν άκουσα ποτέ και από κανέναν ποδοσφαιριστή ότι δεν θα πλήρωνε την «έκτακτη εισφορά» Εμείς οι ποδοσφαιριστές πάντα πληρώναμε τους φόρους μας στην ώρα τους όπως ορίζεται από τον νόμο»

Italian footballers repeat their strike threat

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη