Η FIFPro θα συμμετέχει στην ομάδα Task Force Football 2014 της FIFA

FIFPROΝΕΑ

Ο Theo van Seggelen, ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro θα είναι ένα από τα 22 μέλη της ομάδας Task Force Football 2014, μία ομάδα εργασίας με αντικείμενο εργασίας τις προτάσεις για την βελτίωση του ποδοσφαίρου.
Η FIFA επέλεξε μία ομάδα 22 ατόμων, αποτελούμενη από σπουδαίους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, όπως οι Franz Beckenbauer, Pele και Bobby Charlton. Ο Beckenbauer συμμετέχει και ως πρόεδρος της Task Force όπως και ο Pele ως αντιπρόεδρος της.
Σύμφωνα με την FIFA, ο αντικειμενικός σκοπός της Task Force θα είναι να μελετά προτάσεις για την βελτίωση της εικόνας τους ποδοσφαίρου, όπως σε τομείς που αφορούν κανόνες του παιχνιδιού, κανόνες διοργάνωσης, γυναικείο ποδόσφαιρο, ιατρικά θέματα και ευ αγωνίζεσθαι. Η ομάδα Task Force θα
πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση στις 10 Μαΐου 2011 στη Ζυρίχη. Την 1η Ιουνίου, η ομάδα θα παρουσιάσει την πρώτη της έκθεση στη Γενική Συνέλευση της FIFA.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι να έχουμε άτομα με υψηλό επίπεδο αλλά και τόσα γνωστά ονόματα του ποδοσφαίρου», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Joseph Blatter. «Υπό την προεδρία του Franz Beckenbauer, αυτή η ομάδα με την τόσο μεγάλη εμπειρία θα ασχοληθεί με όλο το φάσμα του ποδοσφαίρου και θα
καταπιάνεται με τα προβλήματα ώστε να καταθέτει τις κατάλληλες λύσεις».
Ο Beckenbauer συμπλήρωσε «Θα αναλυθούν, ακόμα, θέματα μείζονος σημασίας όπως goal-line technology, επιπρόσθετοι διαιτητές, η αποκαλούμενη τριπλή τιμωρία, συμπεριφορά εκτός και εντός γηπέδου, καθώς και διάφορα άλλα ζητήματα που χρειάζεται να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις».
«Όταν κοιτάζω τα ονόματα των ατόμων που είναι μαζί μας στην ομάδα, αισθάνομαι ότι είμαι προνομιούχος που είμαι μέρος της», δηλώνει ο Theo van Seggelen. «Αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να βελτιώσουμε το παιχνίδι. Ελπίζω να μπορέσουμε να κάνουμε την διαφορά».
«Η FIFPro έχει συγκεκριμένες ιδέες για την βελτίωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πριν από την πρώτη συνάντηση μας θα ζητήσουμε τις προτάσεις της δικής μας Τεχνικής Επιτροπής και θα τις παρουσιάσουμε στην επερχόμενη διάσκεψη. Είναι κάποια θέματα που εμείς ζητούμε να διορθωθούν».
Τα μέλη στην ομάδα είναι οι:
Carlos Alarcon (Paraguay, τέως διαιτητής), Demetrio Albertini (Italy, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Franz Beckenbauer (Germany, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Massimo Busacca (Switzerland, διαιτητής), Kalusha Bwalya (Zambia, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Cafu (Brazil, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Bobby Charlton (England, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Ivan Curkovic (Serbia, παλαίμαχος τερματοφύλακας, πρόεδρος της ΠΟ), Prof Dr Jiri Dvorak (FIFA, εμπειρογνώμονας για ντόπινγκ), Sunil Gulati (USA, ΠΟ), Fernando Hierro (Spain, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Charmaine Hooper (Canada, παλαίχος προδοσφαιρίστρια), Alex Horne (England, FA), Christian Karembeu (France / New Caledonia, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Lu Tracy (China), Ioan Lupescu (Romania, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Peter Mikkelsen (Denmark, τέως διαιτητής), Pele (Brazil, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής), Dejan Savicevic (Montenegro, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, πρόεδρος ΠΟ), Marina Sbardella (Italy, δημοσιογράφος), Kohzo Tashima (Japan, ΠΟ), Theo van Seggelen (Netherlands, FIFPro).

FIFPro joins FIFA’s Task Force Football 2014

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη