Η FIFPro στο πλευρό των Ισπανών ποδοσφαιριστών

FIFPROΝΕΑ

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Ισπανίας, μέλη του AFE, ανακοίνωσαν ότι θα απεργήσουν στις δύο πρώτες αγωνιστικές  των Primera και Segunda Division στις 20/21 και 27/28 Αυγούστου. Το παγκόσμιο όργανο ποδοσφαιριστών, FIFPro, είναι στο πλευρό τους με την απόλυτη υποστήριξή της.

Ο Luis Rubiales, πρόεδρος του AFE, ανακοίνωσε ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Ισπανίας στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες θα απεργήσουν διότι η επαγγελματική ένωση αρνείται να υπογράψει την νέα συλλογική σύμβαση εργασίας όπου ο AFE έχει θέσει νέους προστατευτικούς όρους.

Ο πρόεδρος της FIFPro, Leonardo Grosso, ήταν παρών σε αυτή την συνάντηση μαζί με άλλους 110 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όπως οι Iker Casillas, Carles Puyol και Xabi Alonso.

«Στηρίζουμε απόλυτα την απόφαση των Ισπανών ποδοσφαιριστών δηλώνει ο Leo Grosso. Η Ισπανία είναι μία από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές χώρες και οι ποδοσφαιριστές το απέδειξαν με την νίκη τους στο Ευρωπαϊκό κύπελλο το 2008 και το Παγκόσμιο κύπελλο 2010. Επίσης, ομάδες όπως οι Barcelona και Real Madrid είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της αγάπης όλων των φιλάθλων ανά την υφήλιο και η Barcelona ήταν η νικήτρια ομάδα της διοργάνωσης του Champions League.

«Δεν είναι όμως όλα σωστά στο Ισπανικό ποδόσφαιρο.» «Περισσότεροι από διακόσιοι επαγγελματίες παίκτες δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους για αρκετούς μήνες. Συνολικά, στην Primera Division και Segunda Division χρωστούν σε παίκτες  περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ. Πολλοί παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης και δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές  εκατομμυριούχοι…..» «Ο AFE έχει εργαστεί σκληρά ώστε να βελτιωθεί η νομική υπόσταση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που εργάζονται στην Ισπανία. Ο AFE έχει αγωνιστεί να προστατέψει τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να πληρώνονται σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου.» «Δυστυχώς, η επαγγελματική ένωση δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι οι δραστικές αλλαγές είναι απόλυτα αναγκαίες για να αντιμετωπισθούν τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων, για να μην κλιμακώνονται. Οι απαιτήσεις του AFE είναι απόλυτα λογικές όταν στις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές χώρες όπως είναι οι Γερμανία, Γαλλία, Κάτω Χώρες και Αγγλία, αντιμετωπίζουν ριζικά τέτοιου είδους προβλήματα. Μία ομάδα εάν δεν έχει επαρκείς οικονομικούς πόρους δεν ανήκει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Η FIFPro είναι πολύ ικανοποιημένη με την αλληλεγγύη που επικρατεί στους Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Όπως ο Iker Casilla ο αρχηγός της Εθνικής Ισπανίας, δήλωσε στην συνέντευξη τύπου στην Μαδρίτη: «Στις δύσκολες στιγμές, πρέπει όλοι μας να επιδείξουμε αλληλεγγύη ειδικά στους συνάδελφους που χρειάζονται την συμπαράστασή μας. Συμφωνώ απόλυτα. Γι’ αυτό το λόγο η FIFPro, το αντιπροσωπευτικό όργανο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, εκφράζει την αμέριστη στήριξή της.»

FIFPro fully supports the Spanish football players

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη