Η FIFPro στηρίζει τους Κροάτες ποδοσφαιριστές που αρνούνται να παίξουν

FIFPROΝΕΑ

Στο πλευρό των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της FC Karlovac είναι η FIFPro που τους στηρίζει απόλυτα, σε πλήρη σύμπνοια με Σύνδεσμο ποδοσφαιριστών HUNS. Οι ποδοσφαιριστές της Karlovac αρνήθηκαν να παίξουν στην αναμέτρηση με την FC Rijeka διότι ήταν απλήρωτοι. Η κίνηση διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών της FC Karlovac ήταν η πρώτη σοβαρή πράξη διαμαρτυρίας στην Κροατία, εδώ και είκοσι χρόνια. Αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την αποστολή. Ο λόγος αυτής της πράξης είναι εμφανής. Οι ποδοσφαιριστές της FC Karlovac δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 8 μήνες.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που οι ποδοσφαιριστές της FC Karlovac έδειξαν με αυτόν τον τρόπο την δυσαρέσκειά τους. Σε ένα παλαιότερο παιχνίδι με την FC Sibenik διαμαρτυρήθηκαν καθιστοί στο γήπεδο πριν την έναρξη του παιχνιδιού. Αλλά, ούτε η ομάδα, ούτε η Λίγκα ούτε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενδιαφέρθηκαν. Γι’ αυτό, οι ποδοσφαιριστές αποφάσισαν να μην ταξιδέψουν με την αποστολή στην Rijeka.
Ο Σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Κροατίας, HUNS, με την στήριξη των ποδοσφαιριστών της Karlovac, αντέδρασε υποστηρίζοντας «προτείναμε να πάνε στο παιχνίδι και να κάνουν και πάλι την διαμαρτυρία τους καθιστοί στο γήπεδο για 10 λεπτά αλλά οι παίκτες έχουν φθάσει στα όριά τους και αρνήθηκαν. Αποφάσισαν να μην πάνε καθόλου και τους δώσαμε την απόλυτη στήριξή μας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του HUNS, Mario Juric.
Juric: «Η Λίγκα και η ομάδα, μας κατηγόρησαν για αυτό το συμβάν για παράνομη απεργία. Αλλά, αυτού του είδους η διαμαρτυρία, σύμφωνα με την νομοθεσία μας δεν είναι απεργία, αλλά, μονομερής άρνηση εκπλήρωσης καθηκόντων, που επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας μας και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως μονομερή λύση συμβολαίου από την μεριά των ποδοσφαιριστών».

FIFPro backs Croatian players who refused to play

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη