Η FIFPro συγχαίρει τους απόφοιτους του Online Academy

FIFPROΝΕΑ

Εξη πρώην, πλέον, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι κι επίσημα, πλέον, έτοιμοι για τη νέα φάση της ζωής τους, καθώς, αποφοίτησαν ως πτυχιούχοι του προγράμματος της FIFPro, Online Academy και τιμήθηκαν σε ειδική τελετή που έγινε στο FIFPro House στο Hoofddorp, στην Ολλανδία.

Στην εκδήλωση, όπου ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών εκπροσωπήθηκε απο τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων Σταμάτη Συρίγο, οι σπουδαστές του προγράμματος παρέλαβαν τα πτυχία τους στο Sports Management. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ½ χρόνων ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 7 εξαμήνων εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε απο την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro και το Πανεπιστήμιο UCN που εδρεύει στην Βόρεια Δανία.

Αυτοί οι έξη ποδοσφαιριστές είναι οι Shane Birtles ( Μεγάλη Βρετανία ), Kim Erik Deinoff και Jon Inge Høiland (και οι δύο απο την Νορβηγία), Χρυσόστομος Καλός ( Κύπρος), Morten Koch Nielsen και Rasmus Koch Nielsen ( και οι δύο απο την Δανία). Οταν ξεκίνησαν τις σπουδές τους ήταν, όλοι, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, αλλά, για διάφορους λόγους, έχουν αποσυρθεί όλοι τώρα απο την ενεργό δράση, με μόνη εξαίρεση τον Rasmus Koch Nielsen.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro Theo van Seggelen, έδωσε τα πτυχία στους συναδέλφους, επισημαίνοντας: “Θυμάμαι ότι είχαν ξεκινήσει πριν απο 10 χρόνια οι συζητήσεις, σχετικά με την υποχρέωση της FIFPro να αναλάβει την ευθύνη ώστε να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Είμαι ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι μπορούμε να συγχαρούμε τους πρώτους πτυχιούχους του δικού μας, FIFPro Online Academy.Και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος, γιατί έχουμε 6 παιδιά που πήραν το πτυχίο τους μέσα στο ελάχιστο δυνατό διάστημα. Θα σας θυμόμαστε πάντα ως τους πρώτους απόφοιτους του προγράμματος μας και σας ευχόμαστε τα καλύτερα για τις μελλοντικές καριέρες σας”.

Υπήρχε επίσης ένα ειδικό, μαγνητοσκοπημένο, μήνυμα απο τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, τον αρχηγό της Εθνικής Κύπρου και του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επίσης είναι σπουδαστής στο πρόγραμμα FIFPro Online Academy.

Ο Χαραλαμπίδης τόνισε : ” Θα ήθελα να σας συγχαρώ όλους, καθώς είστε οι πρώτοι πτυχιούχοι του FIFPro Online Academy. Κάνατε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα στη ζωή σας και παράλληλα είστε τέλεια παραδείγματα για όλους τους άλλους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, σε όλο τον κόσμο, καθώς είστε οι ζωντανές αποδείξεις ότι μπορεί κανείς να συνδυάσει την καριέρα του στην ενεργό δράση με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σας ευχαριστώ.”

Ολοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη, οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα FIFPro Online Academy, μπορούν να έλθουν σε επαφή με τους Εθνικούς Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών ή απευθείας με την FIFPro και την Suzanne Bakker. Υπεύθυνος του προγράμματος για την Ελλάδα είναι ο Ταμίας του ΠΣΑΠ Σταμάτης Συρίγος.
Δηλώσεις συμμετοχής απο υποψήφιους σπουδαστές είναι δυνατό να υποβληθούν έως την 1η Ιουλίου.

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη