Η FIFPro προτείνει αλλαγές στους Κανονισμούς Διαιτησίας

FIFPROΝΕΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro, που εκπροσωπεί 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, θα διαδραματίζει πλέον σημαντικό ρόλο και στο πεδίο των Κανονισμών Διαιτησίας στο ποδόσφαιρο, καθώς, συμμετέχει στην Επιτροπή Ειδικών που δημιουργήθηκε, προκειμένου να συμβουλεύει την IFAB, τη Διεθνή Ποδοσφαιρική Ενωση.

Ο Richard Jobson,ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της FIFPro και Αναπληρωτής Εκτελεστικός Γραμματέας της PFA, του Συνδέσμου των Αγγλων Ποδοσφαιριστών, ηγείται της ερευνητικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο, προκειμένου να καταγραφεί η άποψη των επαγγελματιών παικτών για τους Κανονισμούς Διαιτησίας και τις αλλαγές που εκείνοι προτείνουν να γίνουν.

Το διήμερο 24 και 25 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μπέλφαστ της Β.Ιρλανδίας, συνεδρίαση της Επιτροπής Ειδικών η οποία θα συναντάται δύο φορές τον χρόνο προκειμένου να συζητά επιμέρους ζητήματα που συσχετίζονται με τους Κανονισμούς , ώστε στη συνέχεια να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους στην IFAB. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η IFAB θα πρέπει να ενισχύεται με τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη απο ειδικούς, προτού παρθούν οι αποφάσεις που αφορούν τους Κανονισμούς Διαιτησίας.

Ο Jobson, άλλοτε ποδοσφαιριστής της Γουότφορντ, της Χαλ Σίτυ, της Ολνταμ Αθλέτικ, της Λιντς και της Μάντσεστερ Σίτυ συνεργάζεται αρμονικά με τον Anthony Baffoe, τον Γκανέζο διεθνή ποδοσφαιριστή, ο οποίος είναι επικεφαλής της PFAG, του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών στην Γκάνα, ένα απο τα 58 μέλη της FIFPro.

Μέσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και ο Κανονισμός της ”τριπλής τιμωρίας”( κόκκινη κάρτα, πέναλτυ και αποβολή στην ίδια φάση για έναν ποδοσφαιριστή ) , το άρθρο 12 για τις κυρώσεις που αφορούν την επαφή της μπάλλας με το χέρι, τις συνεχόμενες αλλαγές στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη χρήση της ηλεκτρονικής απεικόνισης της απόδοσης ενός διαιτητή. Ολα αυτά τα ζητήματα είχαν ήδη αναλυθεί στην IFAB αλλά προωθήθηκαν στην Επιτροπή Ειδικών για περαιτέρω εκτίμηση.

Ο Διευθυντής Υπηρεσιών στους Ποδοσφαιριστές της FIFPro, Tijs Tummers, είπε: ” Σκοπεύουμε να έλθουμε σε επαφή με όλο το δίκτυο των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών παγκοσμίως ώστε να βεβαιώσουμε ότι θα ακουσθούν οι φωνές τους”.

”Φέρνοντας τις δικές τους απόψεις στο τραπέζι, μέσα απο την έρευνα και παρατήρηση των απόψεων των μελών μας, εμείς στη FIFPro αναλαμβάνουμε να φέρουμε σε πέρας τον κριτικό ρόλο μας σε σχέση με τη διαμόρφωση των Κανονισμών του παιχνιδιού, που θα εφαρμόζονται στο προσεχές μέλλον.”

” Είμαστε διατεθειμένοι να εξελίξουμε αυτή τη συζήτηση ενώ είναι δεδομένο ότι η FIFPro ενδιαφέρεται για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, αρκεί φυσικά να μην αλλάζει τη φυσιογνωμία του παιχνιδιού. Μελλοντικά, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τους Κανονισμούς σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αντιμετωπίσουμε και θέματα υγείας και ασφάλειας, εκτός των άλλων για να προστατέψουμε τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι υποφέρουν ειδικά απο τραυματισμούς στο κεφάλι. Οι ποδοσφαιριστές, μέσω της FIFPro, χρειάζεται να προετοιμασθούν ώστε να προσέχουν τους εαυτούς τους και αυτό επίσης είναι αντικείμενο της συζήτησης μας.”

Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ενωση IFAB αποτελείται απο τους
Anthony Baffoe (Γκάνα ), Gijs de Jong (Ολλανδία ), Shaka Hislop (Τρίνιναντ και Τομπάγκο ), Christian Karembeu (Νέα Καληδονία ), Ioan Lupescu (Ρουμανία ), Hidetoshi Nakata (Ιαπωνία ), Wynton Rufer (Νέα Ζηλανδία ), Richard Jobson (Αγγλία, FIFPro), Andreas Rettig (Γερμανία).

[psap]

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη