Η FIFPro μάχεται για τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών

FIFPROΝΕΑ

Η Γενική Συνέλευση της FIFPro, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ-Αβίβ, είχε μεγάλη επιτυχία. Το παγκόσμιο συνδικάτο των ποδοσφαιριστών καλωσόρισε 54 Συνδέσμους ποδοσφαιριστών και 145 εκπροσώπους από όλα τα μέρη του κόσμου.
Θέμα της Συνέλευσης ήταν «πραγματοποιώντας τα επόμενα βήματα», σε συνάρτηση με τον κεντρικό ρόλο του συνδικάτου στα τρέχοντα θέματα του ποδοσφαίρου. Τα επόμενα βήματα είναι μείζονος σημασίας, αφού οι περιστάσεις δεν είναι πλέον τόσο εύκολες, με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις τάσεις των ομάδων, αλλά και των λιγκών να περιορίζουν ολοένα και περισσότερο τα δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών αντί να σέβονται τα υπάρχοντα.
«Δεν είναι εύκολη κατάσταση, αλλά μέσα από αυτά πρέπει εμείς να συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών» είπε στην ομιλία του ο Leonardo Grosso, πρόεδρος της FIFPro.
Δύο θέματα μείζονος σημασίας ήταν στην ημερήσια διάταξη και μέσα από αυτά περιγράφηκαν ολοένα αυξανόμενες τάσεις, όπως απειλές, κακή μεταχείριση, βία και στημένα παιχνίδια.
Ειδικά για το τελευταίο θέμα, μίλησε καθηγητής νομικής και εμπειρογνώμονας της Europol που αναφέρθηκε στις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εγκληματικές οργανώσεις ή μεμονωμένα άτομα και στους κινδύνους που παραμονεύουν για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Το θέμα της βίας συζητήθηκε και από τους Dario Simic (Κροατία) και Karel Poborsky (Τσεχία) διεθνείς ποδοσφαιριστές και τώρα ιδρυτές και προέδρους των Συνδέσμων ποδοσφαιριστών της χώρας τους.
Όλοι τους έδωσαν παραδείγματα για την βία από οπαδούς αλλά και από ομάδες, φαινόμενο που μαστίζει την υφήλιο.
Επίσης στο συνέδριο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Avi Cohen, του Προέδρου του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών του Ισραήλ.
Στην ομιλία του, ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου, Oded Machnes, ανέφερε: «Παρέλαβε τον σύνδεσμο ο Avi μαζί με τον Arie Alter και έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Ήμουν συμπαίκτης του Avi και αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν ήταν άνθρωπος με πολλά λόγια, αλλά, με σημαντικές πράξεις».
Ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro, ο Theo van Seggelen είπε: «Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα από τα πιο πετυχημένα συνέδρια, γιατί αυτό είχαμε υποσχεθεί στην οικογένεια του Avi. Και νομίζω ότι είχε μεγάλη επιτυχία».

FIFPro fights for player rights during Israel congress

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη