Η FIFPro και ο ΠΣΑΠ ανακοινώνουν την έναρξη της εκστρατείας #GameChangers

FIFPROΔΙΑΦΟΡΑΝΕΑ

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών FIFPro , που εκπροσωπεί 65.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, εγκαινιάζει σήμερα την εκστρατεία #GameChangers, που στοχεύει σε ένα νέο και περισσότερο ανθεκτικό όραμα για το ποδόσφαιρο.

Αυτή η δράση, που υποστηρίζεται από όλους τους Συνδέσμους που είναι μέλη της FIFPro, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει ως στόχο να αναδείξει την κρίση διακυβέρνησης που επηρεάζει την εικόνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Στην ανακοίνωση της FIFPro επισημαίνεται :

“ Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν χρόνια με τεράστια αύξηση των εσόδων, η αθλητική και οικονομική απόσταση ανάμεσα στους πλουσιότερους και τους φτωχότερους, σε επίπεδο ομάδων και πρωταθλημάτων, συνεχίζει να μεγαλώνει.

Η πρόοδος στα επίπεδα διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο, δεν παρακολούθησε σε ταχύτητα την οικονομική πρόοδο.

Εικοσι χρόνια μετά από την απόφαση Μποσμάν, η FIFPro είναι αποφασισμένη να αποτρέψει τις ανισότητες και τις αδικίες που πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

Ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro, Τέο Φαν Σέγκελεν, δήλωσε : “ Σήμερα, η βιομηχανία μας αντιμετωπίζεται με ελλιπή διακυβέρνηση, με διοικητικά σχήματα που επιτρέπουν επιθετικές εμπορικές πρακτικές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί ενώ υπάρχει αδυναμία προστασίας ποδοσφαιριστών, συλλόγων και φιλάθλων. Είναι ώρα για αλλαγή.”

Η αποτυχία του τωρινού μεταγραφικού συστήματος είναι το τελευταίο σύμπτωμα της κακοδιοίκησης του ποδοσφαίρου από τους Οργανισμούς του αθλήματος. Το μεταγραφικό σύστημα δεν καλύπτει τον αντικειμενικό στόχο του, την αναδιανομή εσόδων στην ποδοσφαιρική πυραμίδα ενώ ενθαρρύνει συζητήσεις για οικονομικά ζητήματα, που είναι σε βάρος των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών. Επιπλέον, οδηγεί σε καταστροφικές οδυνηρές συνέπειες, με την ιδιοκτησία από τρίτα πρόσωπα, οδηγεί στο trafficking και την εκμετάλλευση των αδύναμων και σε φημολογούμενες εξαγορές συλλόγων, με στόχο το κέρδος από τα μεταγραφικά ποσά.

Η εκστρατεία #GameChangers στοχεύει να βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές, τους συλλόγους, τους φιλάθλους και άλλους εμπλεκομένους στο χώρο του ποδοσφαίρου, προκειμένου να γίνει πιο ανθεκτικό το ποδόσφαιρο, για το καλό όλων.

“ Για πολύ καιρό, η FIFA, οι Εθνικές Ομοσπονδίες και οι σύλλογοι, αγνόησαν το κοινό καλό. Η εκστρατεία αυτή αποτελεί ένα κομβικό σημείο. Είναι η ώρα για εμάς να δράσουμε αποφασιστικά και να εργασθούμε μαζί με τους φορείς του ποδοσφαίρου, αναπτύσσοντας ισχυρό όραμα για το μέλλον του παιχνιδιού, βασισμένο σε συλλογικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και τις αρχές που διοικούν το ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε ένα σύστημα που θα είναι δικαιότερο και θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας” πρόσθεσε ο Τέο Φαν Σέγκελεν.

Η εκστρατεία #GameChangers είναι αποτέλεσμα προσεκτικής ανάλυσης των πολλών προβλημάτων που το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια, καθώς η έλλειψη προόδου της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας δεν έχει αντιμετωπίσει την αιτία αυτών των προβλημάτων”.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία #GameChangers μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
www.gamechangers.football

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη