Η FIFPro είναι σοκαρισμένη με τη συμπεριφορά της Ρώσικης ομάδας

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro είναι σοκαρισμένη με τις ιστορίες των Nikola Nikezic και Sreten Sretenovic, δύο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που είχαν τις ίδιες τραυματικές εμπειρίες με την Ρώσικη ομάδα FC Kuban.
Μάλιστα, η FIFPro είναι πολύ θορυβημένη με τα γεγονότα που έζησαν οι Nikola Nikezic 28 ετών και Sreten Sretenovic 26 ετών, οι οποίοι έπαιζαν για την FC Kuban το 2010 και βοήθησαν την ομάδα να επιστρέψει στην Premier League. Τα συμβόλαιά τους έληγαν τον Νοέμβριο του 2011, αλλά, η ομάδα τους δεν ήθελε να συνεχίσει την συνεργασία της με τους δύο ποδοσφαιριστές για τη νέα σαιζόν. Η Ρώσικη ομάδα ζήτησε από τους δύο παίκτες να λύσουν τα συμβόλαια τους.
Όταν οι Nikezic και Sretenovic αρνήθηκαν, η FC Kuban τους εξανάγκασε να υπογράψουν τις λύσεις των συμβολαίων τους.
Ο Nikezic κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε για 20 λεπτά από δύο σωματώδεις άντρες. Φοβούμενος για την ζωή του, τελικά υπέγραψε και έλυσε το συμβόλαιό του ενώ υποχρεώθηκε να αρνηθεί την αποζημίωση που δικαιούτο για το οφειλόμενο ποσό των 230.000 USD. Επιπλέον, τον απείλησαν ότι αν μιλήσει θα κάνουν κακό στην οικογένειά του.
Ο Sretenovic αποφάσισε να υπογράψει κάτω από πολύ απειλητικές συνθήκες. Υπέγραψε συμφωνητικό ότι θα έλυναν από κοινού το συμβόλαιο αλλά παράλληλα δεν θα είχε δικαίωμα αποζημίωσης ύψους 300.000 €, ποσό που του χρωστούσε η ομάδα του. Αντίθετα θα αποζημίωνε την ομάδα με το ποσό των 60.000 € για την απελευθέρωσή του!
Η FC Kuban αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Είναι ψέματα» υποστήριξε.
Για την FIFPro τέτοιου είδους συμπεριφορά από ομάδα είναι παντελώς απαράδεκτη. Αυτά τα γεγονότα βίας δεν έχουν χώρο στον αθλητισμό. «Είναι καθαρά εγκληματικές ενέργειες και θα πρέπει να επιληφθούν οι αρχές της χώρας. Απαιτούμε από τις Ρωσικές Αρχές να δράσουν σε αυτό το θέμα, έτσι ώστε να εγγυώνται την ασφάλεια των εργαζόμενων».
Οι ποδοσφαιριστές έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και οι όροι του συμβολαίου ΠΡΕΠΕΙ να ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ. Τα συμβόλαια είναι δυνατό να λύνονται μόνο με την συναίνεση και των δύο μερών. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να εξαναγκάζει ποδοσφαιριστές μία ομάδα, προκειμένου να λύνουν τα συμβόλαιά τους.
«Η FIFPro θεωρεί ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα» σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας της, Theo van Seggelen. Αυτά που συνέβησαν είναι κατακριτέα. Είναι αποτρόπαια. Μιλάμε για προβλήματα ξενοφοβίας και για έλλειψη σεβασμού αλλά αυτά που συνέβησαν στους παίχτες είναι ακόμα χειρότερο. Αυτές είναι πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος. Τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν από το μοντέρνο ποδόσφαιρο. Δε θα πρέπει ποτέ να συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

FIFPro shocked by criminal behavior of Russian club

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη