Η FIFPro είναι προβληματισμένη για τα κρούσματα βίας στην Ιταλία

FIFPROΝΕΑ

Είναι απαράδεκτο!! Αντέδρασε εξοργισμένος για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Genoa, ο Damiano Tommasi, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλών ποδοσφαιριστών AIC. Χούλιγκανς της ομάδας διέκοψαν το παιχνίδι και εξανάγκασαν τους ποδοσφαιριστές τους να βγάλουν τις φανέλες τους, επειδή ήταν δυσαρεστημένοι με την απόδοση τους.
Η FIFPro είναι προβληματισμένη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία. Την Κυριακή, η αναμέτρηση μεταξύ της Genoa και Siena διεκόπη για 40 λεπτά.
Μετά από 53 λεπτά παιχνιδιού, η Genoa έχανε με 4-0, όταν ο διαιτητής σταμάτησε το παιχνίδι λόγω των καπνογόνων και των κροτίδων που είχαν ρίξει στο γήπεδο. Μερικοί από τους χούλιγκανς εισέβαλαν στο γήπεδο και εξανάγκασαν τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες τους διότι «δεν ήταν άξιοι να τις φορούν».
Οι περισσότεροι παίκτες της Genoa έδωσαν τις φανέλες τους στον αρχηγό τους Marco Rossi.
«Αυτό που συνέβη ήταν πολύ σοβαρό», αντέδρασε ο Damiano Tommasi. «Είναι οι ίδιοι οπαδοί που ανάγκασαν τον Omar Milanetto να εγκαταλείψει την ομάδα την περασμένη σεζόν. Είναι οι ίδιοι που πριν από μερικές εβδομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια».
«Δυστυχώς, η συμπεριφορά του εκβιασμού είναι μέρος του Ιταλικού ποδοσφαίρου εδώ και καιρό και όχι μόνο στην Genoa. Συμβαίνει σε όλη την Ιταλία, ειδικά στις χαμηλές κατηγορίες. Οι χούλιγκανς σταματούν τις αποστολές, εισβάλουν στα αποδυτήρια όταν τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Τώρα πλέον είναι αναμενόμενο ότι αν η ομάδα χάσει, τότε λιθοβολούνται οι παίκτες».
«Γιατί πρέπει να το δεχτούμε;»
«Οι ποδοσφαιριστές κάνουν την δουλειά τους. Αλλά κάθε φορά που είναι στο κόρνερ, ζουν  με τον φόβο ότι κάποιος θα τους επιτεθεί!».
Η FIFPro είναι αηδιασμένη με τα τελευταία γεγονότα στην Genoa. Και είναι αξιοσημείωτο ότι πριν μία εβδομάδα όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος ταράχτηκε από τον πρόωρο θάνατο του Piermario Morosini, αλλά, συνάδελφοι στην ίδια χώρα δέχονται απειλές διότι έτυχε να χάσουν το παιχνίδι.
Όλοι – επίσης και οι αποκαλούμενοι “οπαδοί” – πρέπει να αποδεχτούν ότι το ποδόσφαιρο είναι μόνο ένα παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο έχει νικητές και ηττημένους.
Η FIFPro είναι πολύ προβληματισμένη για την παρούσα κατάσταση στην Ιταλία, όπως η ασέβεια στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που ολοένα και αντιμετωπίζουν βία και απειλές.
Μερικοί φαίνεται να ξεχνούν ότι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι που κάνουν την δουλειά τους. Οι ποδοσφαιριστές ως εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς βία και εκφοβισμούς.
Οι παίκτες της Genoa υπέστησαν ταπείνωση που είναι ασυγχώρητη. Ούτε η FIFPro, ούτε οι παίκτες αλλά ούτε και οι υγιείς οπαδοί, δε συγχωρούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Πρέπει να σταματήσουν.
Οι παίκτες δεν μπορούν να το σταματήσουν, είναι πλέον καιρός για τις ποδοσφαιρικές Αρχές της Ιταλίας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

FIFPro concerned about players’ respect in Italy

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη