Η FIFPro είναι ικανοποιημένη με την επιστροφή του Dragisa Pejovic στο γήπεδο

FIFPROΝΕΑ

Ο Dragisa Pejovic επέστρεψε στο γήπεδο. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο 30χρονος Σέρβος ποδοσφαιριστής έπαιξε το πρώτο του παιχνίδι με την καινούρια του ομάδα FK Radnicki Nova Pazova. Η FIFPro του εύχεται ότι το καλύτερο στην σταδιοδρομία του.

Ο Dragisa Pejovic είναι πολύ καλός επαγγελματίας, δήλωσε ο Mirko Poledica, πρόεδρος του Συνδέσμου επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Σερβίας. Ήταν ένας από τους καλύτερους παίχτες της κατηγορίας του.

Πρίν ένα χρόνο ο Dragisa Pejovic μίλησε για τα στημένα παιχνίδια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μίλησε για τις εμπειρίες του ενώπιον εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δημοσιογράφων και άλλων αξιωματούχων στην παρουσίαση της «Μαύρης Βίβλου». Οι δηλώσεις του είχαν τρομερές επιπτώσεις. «Αφού ο Dragisa μίλησε γι αυτό το θέμα, καμμία ομάδα δεν τον ήθελε» τόνισε ο Poledica.

Οι FIFPro και Nezavisnost προσπάθησαν να βοηθήσουν τον ποδοσφαιριστή. Ο αριστερός μέσος συμμετείχε τον Ιούλιο στο τουρνουά ελευθέρων ποδοσφαιριστών μεταξύ Σέρβων, Ελλήνων και Βούλγαρων ποδοσφαιριστών. Πρίν 2 εβδομάδες με την βοήθεια του Nezavisnost, ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε με την FK Radnicki Noza Pazova, που βρίσκεται στην Β΄εθνική κατηγορία.

Το περασμένο Σάββατο έκανε το ντεμπούτο το και κερδίσανε με 1-0. ΄Επαιξε πολύ καλά, ο αθλητικός τύπος τον βαθμολόγησε 9 από τα 10, δήλωσε ο Poledica.

Μίλησα με τον Dragisa και ήταν πανευτυχής, ελπίζει να έλθει σε φόρμα σύντομα και δήλωσε ότι παρόλο τις δυσκολίες που πέρασε, αγαπά το ποδόσφαιρο.

«Εμείς στην Nezavisnost είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία της σταδιοδρομίας του Dragisa. Η επιστροφή του καταδυκνείει ότι αν και μιλάς δημοσίως για δύσκολα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μπορείς να δικαιωθείς.»

Ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro, ο Theo van Seggelen, καλωσόρισε τα νέα, «Όλοι μας θαυμάσαμε το θάρρος του όταν μίλησε δημοσίως για το στήσιμο των παιχνιδιών στις Βρυξέλλες αλλά θαυμάζουμε την αποφασιστικότητά του να παραμείνει στο παιχνίδι.»

Ο Dragisa Pejovic έκανε αυτές τις δηλώσεις διότι ήθελε να βελτιώσει την ποιότητα του ποδοσφαίρου στην Σερβία, όπως καλύτερες εργασιακές συνθήκες για τους συνάδελφούς του αλλά και παιχνίδια που είναι καθαρά.»

«Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει πολύ δύσκολες ώρες, και απ’ ότι φαινόταν σχεδόν όλοι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ήθελαν να τον διώξουν. Εν τούτοις δεν παρέδωσε τα όπλα. Συνέχισε να μάχεται, ακόμα και στις πιό δύσκολες στιγμές. Ο Dragisa Pejovic μας έδειξε ότι στο τέλος η τιμιότητα είναι η βέλτιστη τακτική»

FIFPro welcomes Dragisa Pejovic’s return to the field

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη