Η FIFPro είναι ικανοποιημένη με την απελευθέρωση του Mahmoud al-Sarsak

FIFPROΝΕΑ

Ο Mahmoud al-Sarsak, ο οποίος έκανε απεργία πείνας, αφέθηκε ελεύθερος από φυλακή του Ισραήλ, την Τρίτη 10 Ιουλίου. Η FIFPro εκφράζει την ικανοποίηση της, για το γεγονός ότι ο ποδοσφαιριστής Mahmoud al-Sarsak είναι ελεύθερος πολίτης, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro, Theo van Seggelen.
Ο Al-Sarsak επέστρεψε στην Γάζα, μετά από τρία χρόνια φυλάκισης του ποδοσφαιριστή της Εθνικής Παλαιστίνης. Στις 22 Ιουλίου του 2009, ο al-Sarsak συνελήφθη κατά την επιστροφή του στη Δυτική Όχθη, για μία αναμέτρηση με την Εθνική ομάδα.
Κρατήθηκε από τις Ισραηλινές Αρχές για παράνομη μετάβαση κι αυτή η κατηγορία μπορεί να κρατήσει τον κατηγορούμενο για άγνωστο χρονικό διάστημα, χωρίς δίκη ή συγκεκριμένες κατηγορίες.
Μετά την απελευθέρωση του, ο al-Sarsak μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Γάζας για εξετάσεις. Εκατοντάδες πολίτες μαζεύτηκαν για να τον καλωσορίσουν ενώ μεταφέρθηκαν κι οι πρώτες δηλώσεις του ποδοσφαιριστή: «Ευχαριστώ τον Θεό αλλά και όλους τους αθλητές όλου του κόσμου για τη συμπαράστασή τους».
«Η FIFPro είναι πολύ ικανοποιημένη, για το γεγονός ότι ο Mahmoud al-Sarsak είναι πλέον ελεύθερος πολίτης», «Θεωρούμε ότι αυτό το συμβάν θα ήταν το πρώτο αλλά και το τελευταίο», ανέφερε ο Theo van Seggelen.
«Εμείς ως Παγκόσμιος Οργανισμός που εκπροσωπεί όλους τους ποδοσφαιριστές, περιμένουμε ότι κάθε ποδοσφαιριστής ανά την υφήλιο θα έχει το κάθε δικαίωμα να παίζει για την χώρα του, είτε είναι ο Lionel Messi, ο Cristiano Ronaldo ή ο Mahmoud al-Sarsak. Αυτό διατυπώνεται ξεκάθαρα στους κανονισμούς της FIFA».
Και συνεχίζει ο Van Seggelen: «Επαναλαμβάνουμε ότι ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ανά την υφήλιο, έχει ίδια δικαιώματα, συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος και της ελευθερίας μετακίνησης, που, ειδικά αυτό, είναι από τις θεμελιώδεις αρχές για κάθε πολίτη. Αυτή η αρχή, επίσης, αφορά τους ποδοσφαιριστές της Παλαιστίνης».

FIFPro salutes Mahmoud al-Sarsak as a free man

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη