Η FIFPro είναι αγανακτισμένη με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας και την έρευνά της για τον Pejovic

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro είναι αγανακτισμένη με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας, η οποία ξεκίνησε ποινικές διώξεις κατά του Dragisa Pejovic λόγω των δηλώσεων του ενώπιον των παρευρισκόμενων στην παρουσίαση του Black Book.
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας στράφηκε κατά του Dragisa Pejovic με Εισαγγελική δίωξη βάσει των δηλώσεων του ποδοσφαιριστή στην παρουσίαση του Black Book που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στις Βρυξέλλες. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απαιτεί αποδείξεις για τις δηλώσεις του. Επίσης, η πειθαρχική επιτροπή της Ομοσπονδίας ξεκίνησε, παράλληλα, διαδικασίες πειθαρχικών κυρώσεων κατά του ποδοσφαιριστή και τονίσθηκε ότι θα τον τιμωρήσουν με δια βίου αποκλεισμό.
Ο Dragisa Pejovic, εξιστόρησε τις δυσάρεστες εμπειρίες του ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αντιμετώπισε το πρόβλημα των μη πληρωμών, βία, απειλές, εκβιασμούς και στημένα παιχνίδια. Ειδικά για το τελευταίο ο Pejovic συναίνεσε να συμμετάσχει μετά από τρομακτικές πιέσεις από την διοίκηση της ομάδας.
Σήμερα ο Pejovic είναι ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, καθώς, βαθιά απογοητευμένος άφησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Τώρα ζει με ψίχουλα διότι η επαγγελματική του καριέρα δεν του απέφερε κάποια εισοδήματα.
«Είναι από τα ανήκουστα» δηλώνει οργισμένος ο γενικός γραμματέας της FIFPro, ο Theo van Seggelen. «Τώρα καταδεικνύεται για ακόμα μια φορά πόσο απροστάτευτοι είναι οι ποδοσφαιριστές. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα έπρεπε να λάβει σοβαρά υπόψη της τις δηλώσεις του ποδοσφαιριστή και τα στοιχεία στο βιβλίο για να ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΕΙ τις άθλιες συνθήκες που εργάζονται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δεν πληρώνονται, τους εκβιάζουν, τους απειλούν και τους αναγκάζουν να στήνουν παιχνίδια. Με ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ η ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ασχοληθεί!».
«Η αντίδραση της Ομοσπονδίας της Σερβίας αποδεικνύει πόσο ΦΡΙΚΤΗ είναι η κατάσταση στην Σερβία, αλλά και στις άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Οι συνθήκες του επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι με απλά λόγια, ΑΘΛΙΕΣ». «Αντί να πέσουν με τα μούτρα στη δουλειά μετά από τις δηλώσεις του Dragisa Pejovic και άλλων ποδοσφαιριστών που είχαν μιλήσει, κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Tomislav Karadzic και οι συνάδελφοί τους, αποφεύγουν να ασχοληθούν με σοβαρότητα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων προτιμούν να προστατεύουν τους υπαίτιους αυτής της κατάστασης. Απίστευτο!!».
Η FIFPro έχει ήδη έλθει σε επαφή με την κα Emine Bozkurt, μέλος του Ευρωκοινοβουλίου και υπεύθυνη ενημέρωσης για θέματα αθλητισμού στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, Ατομικής ελευθερίας και Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο Van Seggelen δηλώνει ότι ήταν πολύ ικανοποιημένος με την αντίδραση της κας Bozkurt, η οποία δεσμεύθηκε ότι θα επικοινωνούσε άμεσα με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας και ότι θα ξεκινούσε άμεσα έρευνα κατά της Ομοσπονδίας από το Ευρωκοινοβούλιο.
Τέλος, δήλωσε: «Η FIFPro θα στηρίξει με όλα τα μέσα τον Dragisa Pejovic και τον Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών της Σερβίας Nezavisnost. Όλοι τους έχουν ένα όραμα για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά, τα προβλήματα είναι τεράστια. Γι’ αυτό και μόνο και για τον αγώνα που κάνουν κέρδισαν επάξια την υποστήριξη όλων των Συνδέσμων ποδοσφαιριστών».

FIFPro furious at Serbian FA for Pejovic investigation

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη