Οι FIFPro Division Europe και EFPA ενώνουν τις δυνάμεις τους

FIFPROΝΕΑ

Οι FIFPro Division Europe και ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών υπέγραψαν μεταξύ τους κοινή συμφωνία συνεργασίας.
Οι EFPA και FIFPro Division Europe με αμοιβαία αναγνώριση συμφώνησαν να λύνουν από κοινού και να συνεργάζονται στενά για την επίλυση ποδοσφαιρικών θεμάτων. Η διάρκεια της συμφωνίας είναι ενός έτους.
Ο Philippe Piat δήλωσε: «Εμείς και η FIFPro θα κάνουμε τα πάντα να προστατέψουμε τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών. Με αυτή την συνεργασία με την EFPA θέλουμε να βελτιώσουμε την θέση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή».
«Η FIFPro δείχνει για ακόμα μια φορά τα ιδεώδη της αλληλεγγύης στους παλαίμαχους. Μας ζήτησε την βοήθειά μας και εμείς χωρίς δεύτερη σκέψη θέλουμε να τους ενισχύσουμε».
«Είμαστε μία οικογένεια: όταν είσαι ποδοσφαιριστής είσαι πάντα ποδοσφαιριστής».
Ο σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι:

  • Από κοινού στήριξη.
  • Να αυξηθούν ως εντεταγμένα μέλη οι παλαίμαχοι.
  • Περαιτέρω αξιοποίηση του έργου της «Δεύτερης ευκαιρίας και δια βίου μάθησης» για εν ενεργεία και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.
  • Περαιτέρω αξιοποίηση των παλαιμάχων στα τουρνουά γκολφ και ποδοσφαίρου σάλας.

Τα τελευταία χρόνια έχουν συνεργαστεί οι οργανισμοί για την διοργάνωση του τουρνουά γκολφ της FIFPro που ονομάζεται «European Footballers Golf Classic». Το πρόσφατο τουρνουά έλαβε χώρα στην Ουκρανία, ένα τουρνουά που έχει μεγάλη επιτυχία διότι παλαίμαχοι και εν ενεργεία παίχτες συναντιούνται σε χαλαρή ατμόσφαιρα.
Η EFPA είναι ο Ευρωπαϊκός οργανισμός που εκπροσωπεί τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, με έδρα την Βαρκελώνη και έτος ίδρυσης το 2004, μέλη της είναι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές από Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σκωτία, Γαλλία, Ρωσία και Αγγλία.

FIFPro Division Europe and EFPA join forces

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη