Η FIFPro Division Americas επισκέπτεται το Μεξικό

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro καταβάλλει προσπάθειες για την ταχύτερη δυνατή ίδρυση συνδικαλιστικού οργάνου για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στο Μεξικό.

Πρόσφατα, η αντιπροσωπεία της FIFPro Division Americas επισκέφθηκε την χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Το Μεξικό, είναι μετά την Βραζιλία και την Αργεντινή, η τρίτη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δύναμη της Αμερικής. Γι’ αυτό η FIFPro θεωρεί πολύ σημαντικό την ίδρυση συνδέσμου ποδοσφαιριστών στην χώρα. Ένας παραπάνω λόγος αφορά τη διαπίστωση ότι απαιτείται άμεση βελτίωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι ποδοσφαιριστές στο Μεξικό.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Rinaldo Martorelli (Πρόεδρο), Fernando Revilla (Αντιπρόεδρο) και Carlos Soto (Οικονομικό Διευθυντή) και συναντήθηκαν με εκπροσώπους από την επιτροπή ποδοσφαιριστών CDJ.

Η αντιπροσωπεία του CDJ, ενημέρωσε για τον ρόλο της επιτροπής στο ποδόσφαιρο στο Μεξικό και αναφέρθηκε εκτενώς στα πιο σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τους ποδοσφαιριστές.

Στο Μεξικό εφαρμόζεται ένα ρευστό σύστημα που βλάπτει την πλειονότητα των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα, μία ομάδα μπορεί να λύσει την σύμβαση εργασίας χωρίς νόμιμη αιτία, έχει τη δυνατότητα να πουλήσει ποδοσφαιριστές οποτεδήποτε, χωρίς περιορισμό, χωρίς τη συναίνεση του  ποδοσφαιριστή και δίχως να μπορεί να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τους όρους συνεργασίας.

Υπάρχει άτυπη συμφωνία μεταξύ των ομάδων που αφορά ποδοσφαιριστές οι οποίοι λύνουν μονομερώς την σύμβασή τους, με ή χωρίς αιτία. Η συμφωνία προβλέπει ότι αυτοί οι παίκτες δεν μπορούν να υπογράφουν αλλού, χωρίς την άδεια της προηγούμενης ομάδας τους.

 

FIFPrο Division Americas delegation visits Mexico

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη