Η FIFPro απαιτεί μεγαλύτερη προστασία στους ποδοσφαιριστές μετά από πυροβολισμούς

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro είναι βαθιά προβληματισμένη για την σωματική ασφάλεια των ποδοσφαιριστών της Dynamo Moscow. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός επαγγελματιών ποδοσφαιριστών παροτρύνει την Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των ποδοσφαιριστών της Ρωσίας.
Η Dynamo Moscow ξεκίνησε την σεζόν με προβλήματα, ίσως το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της, με 8 ήττες σε 11 παιχνίδια. Μετά την αναμέτρηση του Σαββάτου έφθασε στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα από τις συνολικά 16 ομάδες.
Κάποιοι αποκαλούμενοι οπαδοί της Dynamo Moscow που δεν ήταν ευχαριστημένοι, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου απείλησαν τους παίχτες κατά την διάρκεια της προπόνησής τους. Τους απείλησαν με σωματική βία, εάν δεν βελτιωθεί η απόδοση τους, θα υπάρξουν και χειρότερα. Το συμβάν βιντεοσκοπήθηκε.
Την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, μετά την προπόνηση στην έδρα τους στο Novogorsk, κάποια άγνωστα άτομα ντυμένα με ρούχα παραλλαγής χρησιμοποίησαν paintball όπλα και πυροβόλησαν τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές. Αρκετοί παίχτες χτυπήθηκαν στο κεφάλι. Τα άτομα αυτά διέφυγαν. Οι χούλιγκαν πρόλαβαν να μοιράσουν έντυπα όπου αναφερόταν ειδικώς στους Kevin Kuranyi (Γερμανία), Balazs Dzsudzsak (Ουγγαρία) και Christian Noboa (Εκουαδόρ). Τους παρακινούσαν να είναι πιο δραστήριοι στο γήπεδο και στις προπονήσεις τους.
«Είμαι άναυδος» δήλωσε ο Alan Gatagov στα ΜΜΕ. «Τι να κάνουμε; Να προσλάβουμε σωματοφύλακες; Εγώ ειδικά χτυπήθηκα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Πολλοί συνάδελφοί μου χτυπήθηκαν. Δεν μπόρεσα να καταλάβω με τις μας πυροβολούσαν, ίσως paintballs. Ήταν ντυμένοι με ρούχα παραλλαγής και διέφυγαν. Ήταν αισχρό. Οι οπαδοί θα πρέπει να μας υποστηρίζουν όχι να μας αντιμετωπίζουν με τέτοιου είδους χυδαιότητες». Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνες.
Ο Σύνδεσμος των Ρώσων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών μαζί με την FIFPro εκφράζουν την αηδία τους. Ζητούν από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία να λάβει μέτρα ώστε να προφυλάσσει τους ποδοσφαιριστές από τέτοιου είδους γεγονότα.
«Αυτό το συμβάν είναι εκτός λογικής», δήλωσε έντονα ο Theo van Seggelen, Γενικός Γραμματέας της FIFPro. «Είναι τυχεροί οι παίχτες που δεν τραυματίστηκαν σοβαρά».
«Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι ποδοσφαιριστές της Ρωσίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βίας. Δεν αποκαλούνται οπαδοί αλλά εγκληματίες. Δεν ανήκουν στο γήπεδο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία μαζί με την πολιτεία πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα περισσότερο για την προστασία όλων των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών από αυτούς τους εγκληματίες οπαδούς. Το 2018 η Ρωσία θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ. Μετά από αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα οι ποδοσφαιριστές δεν θα θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την διοργάνωση γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν την σωματική τους ακεραιότητα».

FIFPro demands player protection after shooting

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη