Οι εταίροι της FIFPro υπογράφουν την κλαδική συμφωνία

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro αναμένει στην ερχόμενη συνεδρίαση της Professional Football Strategy Council, να υπογραφεί το τελικό κείμενο της ΣΣΕ (Minimum Requirements for Standard Player Contracts).

Τον περασμένο μήνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της FIFPro Division Europe ενέκρινε το τελικό κείμενο που αφορά «τις ελάχιστες προδιαγραφές επαγγελματικού συμβολαίου». Αυτό το κείμενο είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων διαπραγματεύσεων μεταξύ FIFPro, UEFA, ECA και EPFL. Μόνο κάποιες μικρές λεπτομέρειες είχαν απομείνει, οι οποίες έπρεπε να οριστικοποιηθούν, ώστε να περάσει το κείμενο από τις διαδικασίες έγκρισης των αντίστοιχων ΔΣ.

Αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες θα τακτοποιηθούν στην ερχόμενη συνεδρίαση της Professional Football Strategy Council που θα λάβει χώρα στις 26 Αυγούστου στο Μονακό. Η FIFPro αναμένει ότι θα τακτοποιηθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί στις 53 χώρες μέλη της UEFA. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων διαπραγματεύσεων μεταξύ των FIFPro, ECA, EPFL και UEFA, δηλαδή, των Κοινωνικών Εταίρων του Κοινωνικού Διαλόγου, όπου έγιναν τιτάνιες προσπάθειες να οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο από το 2008. Από το 2005, οι FIFPro, EPFL και UEFA είχαν ήδη συμφωνήσει για το περιεχόμενο και το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η εφαρμογή του στις χώρες μέλη της UEFA.

 

FIFPro and partners to sign minimum requirements

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη