Η Division America συζητά τα θέματα Εκουαδόρ και Κολομβίας

FIFPROΝΕΑ

Ο ACOLFUTPRO, ο Σύνδεσμος ποδοσφαιριστών της Κολομβίας, φιλοξένησε συνέδριο στο οποίο εκπροσωπήθηκαν χώρες μέλη της Αμερικής, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.  Εκπρόσωποι από τους Συνδέσμους από τις Αργεντινή, Βραζιλία, Βολιβία, Κόστα Ρίκα, Χιλή, Εκουαδόρ, Γουατεμάλα, Παραγουάη, Περού, Ουρουγουάη ήταν εκεί και ασχολήθηκαν με τα θέματα που απασχολούν την Λατινική Αμερική καθώς και με αρκετές νομικές πτυχές, όπως είναι η  παρούσα κατάσταση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Η έκθεση του ελέγχου του Συνδέσμου του Εκουαδόρ παρουσιάσθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Επαληθεύτηκαν οι παρατυπίες του προέδρου του Συνδέσμου. Ο κ. Emilio Valencia Corozo εδώ και αρκετό καιρό παραβίαζε τους κανόνες ηθικής λειτουργίας του Συνδέσμου με αποτέλεσμα να επηρεάζονται σοβαρά και τα εργασιακά δικαιώματα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.

Ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας που διεξήχθη, η FIFPro Division Americas απέβαλε τον Σύνδεσμο από μέλος της FIFPro,

Η Γενική Συνέλευση ασχολήθηκε και με ένα ακόμα θέμα μείζονος σημασίας και η Γενική Συνέλευση καταδίκασε την «συμφωνία μεταξύ των ομάδων» όπου οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους, μία συμφωνία που παραβιάζει τις θεμελιώδεις αρχές της ελευθερίας αναζήτησης και παροχής εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιριστών της Λατινικής Αμερικής θεωρούν ανεξήγητο το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση της Κολομβίας είχε δεσμευθεί να βελτιώσει τις συνθήκες του ποδοσφαίρου. Δεν έχει λάβει υπόψη της τη συμφωνία των προέδρων των ομάδων με  απαξιωτικούς όρους εργασίας.

Η Γενική Συνέλευση έλαβε γνώση των μηχανισμών της οργάνωσης, ελέγχου και πειθαρχικών κυρώσεων των ομάδων που ισχύουν με την τροποποίηση του Αθλητικού νόμου 1445 του έτους 2011, Στις διατάξεις του, εάν και εφόσον εφαρμοστεί κατά γράμμα, θα βελτιώσει αισθητά την θέση των ποδοσφαιριστών και θα ευεργετήσει γενικά το ποδόσφαιρο.

Division America discusses Ecuador and Colombia

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη