Οι Αυστραλοί ποδοσφαιριστές ζητούν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

FIFPROΝΕΑ

Ο αγώνας της Εθνικής Αυστραλίας με το Μπανγκλαντές, την Πέμπτη στο Περθ, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πραγματοποιείται κάτω απο τα σύννεφα που δημιούργησε η διαφωνία των Αυστραλών ποδοσφαιριστών με την Ομοσπονδία της χώρας τους.

Ο επιθετικός της Εθνικής Αυστραλίας Mathew Leckie είναι σίγουρος, ωστόσο, ότι η διαφωνία που υπάρχει με την Ομοσπονδία δεν πρόκειται να επηρεάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στις αναμετρήσεις τους με το Μπανγκλαντές και το Τατζικιστάν.

Ο Σύνδεσμος των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας αντιδρά για την αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που έληξε στις 30 Ιουνίου κι ακόμα δεν έχει ανανεωθεί. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές διευκρίνισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν μποικοτάζ στα παιχνίδια της Εθνικής, απέχοντας απο αυτά, αλλά, τόνισαν ότι είναι στο πλευρό του Συνδέσμου τους, με κάθε τρόπο.

Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αυστραλίας αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπορική συμμετοχή ή δημόσια εμφάνιση σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας για την Εθνική, στο Περθ, αυτή την εβδομάδα.Απείχαν απο κάθε δράση που είχε σχέση με τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, αλλά, ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σε εκδήλωση που οργάνωσαν φίλαθλοι.

Σύμφωνα με τον Leckie ” η κατάσταση δεν είναι καλή, αλλά, πρέπει να δείξουμε στην Ομοσπονδία ότι είμαστε αποφασισμενοι να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τα δικαιώματα μας στις πληρωμές αλλά και σε ότι άλλο αφορά τις σχέσεις μας με τις ομάδες μας.”

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Συνδέσμου Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας PFA Adam Vivian επεσήμανε ότι τα αστέρια του ποδοσφαίρου της Αυστραλίας νιώθουν εκτεθειμένα, καθώς έχουν μείνει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία καλύπτει όλους τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τις παίκτριες της γυναικείας ομάδας της Εθνικής Αυστραλίας όπως κι όλους όσοι μετέχουν στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας.

Πρόσθετη ένταση δημιουργήθηκε μετά την αθέτηση απο την Ομοσπονδία της Αυστραλίας όρων του Μνημονίου Συνεργασίας με τον Σύνδεσμο των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της χώρας.

Ο Vivian πρόσθεσε ότι πρέπει επίσης να λυθεί το πρόβλημα των οφειλών των 4.500.000 δολλαρίων Αυστραλίας που οφείλονται σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ή αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας και απαιτεί την αναμόρφωση του συστήματος αδειοδότησης των ομάδων που παίρνουν μέρος σε αυτό.

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασισθεί αποχή των ποδοσφαιριστών απο τα παιχνίδια του πρωταθλήματος, όμως,
αυτή η επιλογή παραμένει ανοικτή για τους Αυστραλούς ποδοσφαιριστές, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι τους, εάν η Ομοσπονδία συνεχίσει να μην ικανοποιεί τα αιτήματα τους, τα οποία θεωρούν δίκαια κι απολύτως αυτονόητα.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη