Οι 5 καλύτεροι τερματοφύλακες για το 2012

FIFPROΝΕΑ

Η FIFPro και η FIFA παρουσιάζουν τους 5 τερματοφύλακες που είναι υποψήφιοι για τη θέση του γκολκίπερ στην καλύτερη ενδεκάδα του κόσμου για το 2012, την FIFA FIFPro World XI.
Οι 5 κορυφαίοι τερματοφύλακες είναι οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους και Ιταλία), Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης και Ισπανία), Πέτερ Τσεχ (Τσέλσι και Τσεχία), Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτυ και Αγγλία) και Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν και Γερμανία).
Αυτοί οι 5 συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από τους συναδέλφους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ένας από την υποψήφια πεντάδα, θα παρουσιασθεί ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στον πλανήτη για τη χρονιά που φεύγει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης FIFA Ballon d’Or Gala, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζο Χαρτ, για πρώτη φορά μπαίνει μέσα στην πεντάδα των καλύτερων για τη θέση του, σε όλο τον κόσμο, ο Μάνουελ Νόιερ καταγράφει τη δεύτερη υποψηφιότητα του και ο Πέτερ Τσεχ την έκτη, δίχως, πάντως, να έχει κατακτήσει έως τώρα το βραβείο.
Ο Μπουφόν βραβεύθηκε ως ο κορυφαίος γκολκίπερ στον κόσμο το 2006 και το 2007 και ο Ίκερ Κασίγιας πήρε 4 φορές το τρόπαιο, το 2008, το 2009, το 2010 και το 2011.
Συνολικά, η FIFPro και η FIFA, θα ανακοινώσουν, σταδιακά, 55 υποψήφιους ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα προκύψει η ενδεκάδα των κορυφαίων.
Ήδη, έγιναν γνωστά τα ονόματα των 5 τερματοφυλάκων, αύριο θα μάθουμε τους 20 υποψήφιους αμυντικούς, την Δευτέρα τους 15 υποψήφιους μέσους και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, τους 15 υποψήφιους επιθετικούς.
Η FIFPro οργανώνει τη ψηφοφορία για την καλύτερη ενδεκάδα, την World XI, για όγδοη συνεχόμενη χρονιά. Από το 2009, υπάρχει συνεργασία στη διαδικασία, της FIFPro με την FIFA.

World XI: five goalkeepers on the shortlist

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη