Γόνιμη συνάντηση του Συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Σερβίας με την ΠΟ

FIFPROΝΕΑ

Ο Σύνδεσμος των Σέρβων ποδοσφαιριστών Nezavisnost πραγματοποίησε μία ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη συνάντηση, χαρακτηριστική της δυναμικής που έχει, παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας του. Η διοίκηση του Συνδέσμου των Σέρβων ποδοσφαιριστών, μαζί με ισχυρή αντιπροσωπεία της FIFPro, είχε μία πολύ γόνιμη συνάντηση με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας FSS.
Η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Nezavisnost Mirko Poledica και τον Γενικό Γραμματέα Mirko Lekic, το μέλος του ΔΣ της FIFPro Dejan Stefanovic και τον Γενικό Γραμματέα της FIFPro Theo van Seggelen, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση στο ποδόσφαιρο και η νομική υπόσταση των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Αναλύθηκαν πέντε σημαντικά θέματα:
• Η FSS αναγνώρισε επίσημα τον Nezavisnost ως το επίσημο όργανο εκπροσώπησης των ποδοσφαιριστών στην Σερβία.
• Οι FSS και Nezavisnost συμφώνησαν να συνεργαστούν. Οι δύο εταίροι θα διαπραγματευτούν συμβόλαιο με ελάχιστες προδιαγραφές. Η FSS δεσμεύτηκε να εφαρμόσει τους κανονισμούς ιδιότητας της FIFA με την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν.
• Την δημιουργία ανεξάρτητου διαιτητικού οργάνου. Η παρούσα επιτροπή δεν επιτρέπει την συμμετοχή ποδοσφαιριστών.
• Η ομοσπονδία δεσμεύτηκε να ιδρύσει ανεξάρτητο διαιτητικό όργανο καθώς και για την αυστηρή εφαρμογή των αποφάσεών του.
• Ο Nezavisnost και η ομοσπονδία αποφάσισαν να επισημοποιήσουν την σχέση συνεργασίας τους με την υπογραφή στο άμεσο μέλλον, Μνημονίου Συνεργασίας.
«Ήταν μία πολύ καλή συνάντηση», δήλωσε ο Theo van Seggelen μετά την συνάντηση. «Είμαστε ικανοποιημένοι με τις δεσμεύσεις της ομοσπονδίας. Τώρα πρέπει η ομοσπονδία να εργαστεί σκληρά για να μας αποδείξει ότι κρατά τις δεσμεύσεις της».

Productive meeting Serbian players’ union and FA

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη