Επιστολή στην Επίτροπο έστειλαν οι FIFPro και EU Athletes

FIFPROΝΕΑ

Οι FIFPro Division Europe και EU Athletes έστειλαν κοινή επιστολή στην Επίτροπο για θέματα Αθλητισμού κα Ανδρούλα Βασιλείου, στο 2ο Φόρουμ για τον Αθλητισμό και Αθλητές που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Η αντιπροσωπεία της EU Athletes παρέδωσε επιστολή (καθώς και το FIFPro Black Book Eastern Europe) στην Επίτροπο και συζήτησαν μαζί της.
«Είχαμε μία πολύ καλή συνάντηση με την Επίτροπο κα Βασιλείου» δήλωσε ο Walter Palmer, Γενικός Γραμματέας της EU Athletes. «Υπογράμμισε τα κύρια θέματα της επιστολής μας, παραδεχόμενη ότι η συμμετοχή των Συνδέσμων Αθλητών είναι το κλειδί για την ορθή διοίκηση στον Αθλητισμό. Είναι δεδομένο ότι ο ρόλος των ποδοσφαιριστών και η συνεισφορά τους στον κλάδο είναι μεγάλης σημασίας και θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Στην επιστολή αναφερόταν η ορθή και με διαφάνεια διοίκηση του αθλητισμού όπως και ότι το θέμα του αυτοδιοίκητου θα πρέπει να περιορίζεται κάτω υπό αυστηρούς κώδικες για ορθή διοίκηση, που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν κοινωνικό διάλογο και ορθές και διαφανείς πρακτικές, σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε Εθνικό επίπεδο».
«Οι Αθλητικοί οργανισμοί πρέπει να σέβονται την Κοινοτική νομοθεσία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των αθλητών ως πολίτες και εργαζόμενους, θα πρέπει να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι και να οργανώνουν συνδικαλιστικά αντιπροσωπευτικά όργανα. Ο Κοινωνικός διάλογος και όχι η “Ιδιομορφία του Αθλητισμού” πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο όταν οι συνθήκες εργασίας και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων απειλούνται από ανταγωνιστικές δομές ή πρακτικές».
Palmer: «Συμφωνήσαμε ότι στο επερχόμενο Αθλητικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο θα πρέπει να δωθεί έμφαση στην σημασία του Κοινωνικού Διαλόγου στον αθλητισμό, υπό την επίβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα όπως η ακεραιότητα του αθλητισμού (προσυνεννοημένα παιχνίδια), τροποποιήσεις στους κανόνες φαρμακοδιέγερσης, διπλή σταδιοδρομία και διαμεσολαβητές. Ειδικά στο θέμα των προσυνεννοημένων αγώνων, το πρόβλημα αυξάνεται ταχύτατα σε όλα τα αθλήματα και ο Palmer είπε ότι η Επίτροπος καταλαβαίνει την σημασία του ολοένα εντεινόμενου προβλήματος και την πρωτοβουλία της δημιουργίας Κώδικα Ηθικής, παράλληλα με την επιμόρφωση των αθλητών, που ωστόσο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά, αποτελεί μία αρχή προς την κατεύθυνση της πολλαπλής προσέγγισης του προβλήματος».

FIFPro, EU Athletes write letter to Commissioner

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη