Έπαινοι από την FIFPro στον ΠΣΑΠ

FIFPROΝΕΑ

Ως φωτεινό παράδειγμα λειτουργίας, συνεργασίας και αποτελεσματικότητας έφερε η FIFPro τον ΠΣΑΠ, με αφορμή τη συμμετοχή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών στη διενέργεια έρευνας ανάμεσα στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για τη συλλογή ερωτηματολογίων, από τα οποία προέκυψαν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα του ”Μαύρου Βιβλίου”, για την βία, την ασυνέπεια και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο στην Ανατολική Ευρώπη.
Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών συνεχάρησαν τον ΠΣΑΠ και δια της υπευθύνου Διεθνών Θεμάτων και Σχέσεων του Συνδέσμου Μαρίας Τσιγώνη, μετέφεραν τα θετικότατα σχόλια και την ικανοποίηση τους στη Διοίκηση του ΠΣΑΠ
Η κα Τσιγώνη, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΠ Κώστα Πούλιο ανέλαβαν το κύριο βάρος της συνάντησης με τους ποδοσφαιριστές των ομάδων στους χώρους προπόνησης τους, για την ενημέρωση τους και τη συλλογή των σχετικών ερωτηματολογίων.
Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, «η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι τωρινή, αλλά, γνωστή από παλιά και τώρα με την οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτές οι αρνητικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προσφέρουν εντέλει και μία δικαιολογία».
Σύνδεσμοι Ποδοσφαιριστών της Δυτικής Ευρώπης εδώ και καιρό τονίζουν στα μέλη τους ότι θα πρέπει να προσέχουν προτού υπογράψουν σε ομάδες της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου όπως και της Ρουμανίας, λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν σε αυτές τις χώρες, σε ότι αφορά την τήρηση των συμφωνηθέντων. Κατά καιρούς, ανάλογα προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και στην Τουρκία, ωστόσο, δεν έχουν κωδικοποιηθεί, ούτε υπάρχει συστηματική καταγραφή τους, επειδή εκεί δεν έχει δημιουργηθεί Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών.
Ο ΠΣΑΠ παρουσίασε τα πιο πολλά, συμπληρωμένα, ερωτηματολόγια σε σχέση με κάθε άλλη χώρα, από τις 19, που πήραν μέρος σε αυτή την έρευνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών.
Όπως παρατηρεί η κ. Μ. Τσιγώνη «στη διάρκεια των συζητήσεων μας μαζί τους και της προσέγγισης τους, σε 25 ομάδες των 3 εθνικών επαγγελματικών κατηγοριών στην Ελλάδα, κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν πρόθυμοι αλλά άλλοι παρουσιάσθηκαν διστακτικοί ή και φοβισμένοι ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν το ερωτηματολόγιο ήταν επώνυμο και όχι ανώνυμο, δε θα υπήρχε συμμετοχή».
Οι απαντήσεις των ποδοσφαιριστών αφορούσαν στις εμπειρίες που έχουν και από άλλες χώρες, στη διάρκεια της καριέρας τους ενώ κανείς από αυτούς δεν κατονόμασε ομάδα ή έδωσε έστω ένδειξη ή πληροφορία ακόμα και για την κατηγορία όπου ανήκε η ομάδα που προσπάθησε να τον πλησιάσει για να συμμετάσχει σε προσυνεννοημένο παιχνίδι.

Σχετικά Νέα