Επαινοι απο την FIFPro στον ΠΣΑΠ, με την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της FIFPro Division Europe στην Αθήνα

FIFPROΝΕΑ

Με απόλυτη επιτυχία και επαίνους για το έργο της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ολοκληρώθηκε το διήμερο Συνέδριο της FIFPro Division Europe , το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μετά την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών FIFPro για τη διοργάνωση του απο τον ΠΣΑΠ

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, όπου συμμετείχαν 80 Σύνεδροι απο 33 χώρες της Ευρώπης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν αλλαγές στους κανονισμούς, το σύστημα μεταγραφών, τον Κοινωνικό Διάλογο, τις σχέσεις με τις Λίγκες και την Ευρωπαική Ενωση, τη λειτουργία των Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών, τις συλλογικές συμβάσεις, τα δικαιώματα εικόνας, τα στημένα παιχνίδια και την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών.

IMG_1246

Την UEFA εκπροσώπησε ο Matthias Grafstrom , UEFA Professional Football Affairs Manager.

Οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία, μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας, να επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης, για το οποίο εξέφρασαν τον απόλυτο θαυμασμό τους ενώ απόλαυσαν τη θέα της Αθήνας απο τον Λυκαβηττό και μίλησαν με θαυμασμό για τις ομορφιές και τους πολιτιστικούς θησαυρούς της ελληνικής πρωτεύουσας, που προβλήθηκε με τρόπο εξαιρετικό, μέσα απο αυτό το Συνέδριο.

Επειτα απο την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου, έγιναν τοποθετήσεις απο τον Γενικό Γραμματέα της FIFPro Τheo Van Seggelen , τον Πρόεδρο της FIFPro Division Europe Bobby Barnes, τον Πρόεδρο του ΠΣΑΠ Διονύσιο Δημόπουλο και τον Ταμία και Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του ΠΣΑΠ Σταμάτη Συρίγο.
IMG_0806 (1)
Ο Γενικός Γραμματέας της FIFPro Τheo Van Seggelen δήλωσε :
“Ξέρουμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης που αγγίζει, επηρεάζει και το ποδόσφαιρο. Συναντηθήκαμε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τους επικεφαλής της Σούπερ Λιγκ και της Φούτμπολ Λιγκ και μπορώ να πώ ότι έμεινα πολύ ικανοποιημένος απο τη διαπίστωση μου ότι στην Ελλάδα έχει γίνει αντιληπτό ότι μόνο μέσα απο τη συνεργασία θα επιτευχθεί η επιβίωση.Είναι εξαιρετικό το επίπεδο της δουλειάς που έχει γίνει στην Ελλάδα. Βεβαίως, πάντα είναι δυνατό να γίνουν καλύτερα τα πράγματα, αλλά, οφείλω να πώ ότι είμαι πολύ υπερήφανος για ότι έχει κάνει η Διοίκηση του ΠΣΑΠ τα τελευταία χρόνια. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι είμαστε εδώ, κοντά σας. Οι συνάδελφοι μας στον ΠΣΑΠ έχουν κάνει σπουδαία δουλειά, είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι απο το έργο τους, έχουν ενθουσιασμό και έφεραν επίσης με άριστο τρόπο σε πέρας ότι τους ανατέθηκε, στο πλαίσιο του Συνεδρίου που οργανώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ευχαριστούμε τον ΠΣΑΠ για την άψογη δουλειά, τον συγχαίρουμε για το έργο του. Η γενική αρχή μας είναι ότι ο ποδοσφαιριστής είναι ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Μπορείτε να φαντασθείτε το ποδόσφαιρο χωρίς τους ποδοσφαιριστές ; Εχουμε παρουσιάσει πρόοδο, μπορούμε ακόμα καλύτερα. Πριν απο 25 χρόνια, όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας στην FIFPro, δεν μπορούσαμε καν να μιλήσουμε με την FIFA για τα προβλήματα των ποδοσφαιριστών, τώρα μιλάμε με όλους ως κοινωνικοί εταίροι στο υψηλότερο επίπεδο. Είμαι υπερήφανος για αυτό αλλά είναι φυσιολογικό. Ετσι πρέπει να συμβαίνει. Εχω εμπειρία στη δουλειά μου ως Γενικός Γραμματέας της FIFPro, αλλά, αισθάνομαι ό. τι έχω πάντα το ίδιο πάθος. Ημουν ποδοσφαιριστής, αγαπώ το ποδόσφαιρο και το μόνο που πάντα λέω είναι ότι οι ποδοσφαιριστές είναι κανονικοί άνθρωποι και άρα πρέπει να πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους και να έχουν δικαιώματα ως εργαζόμενοι. Οσο ζώ και όσο μπορώ, θα δουλεύω για να πετυχαίνουμε αυτό το στόχο, να εκπροσωπούνται σωστά οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Εχω έλθει πολλές φορές στην Ελλάδα , ειδικά στην Αθήνα και μπορώ να σας πώ ότι η πρωτεύουσα σας είναι μία ποδοσφαιρική πόλη, όπως άλλωστε όλη η χώρα. Πάντα έρχομαι εδώ με μεγάλη χαρά και διαπιστώνω με ενδιαφέρον ότι η φιλοξενία είναι απίστευτα ζεστή. Γυρνάω με λύπη πίσω, αλλά, υπόσχομαι ότι θα γυρίσω σύντομα. Να είστε υπερήφανοι για την χώρα σας”.

IMG_0756

Απο την πλευρά του ο Πρόεδρος της FIFPro Division Europe Bobby Barnes, επεσήμανε :
“Επιλέξαμε την Ελλάδα ως τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου της FIFPRO Division Europe, επειδή θελήσαμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε την υποστήριξη και την αφοσίωση μας στον ΠΣΑΠ, όπως και την ικανοποίηση μας για το έργο του. Δικαιωθήκαμε, καθώς όλα κύλησαν καταπληκτικά και συγχαίρουμε τον ΠΣΑΠ για την άριστη οργάνωση του και την απόλυτη υποστήριξη του. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι σε δύσκολη καμπή , η κρίση είναι φανερό ότι επηρεάζει τις ομάδες , κατά συνέπεια και τους ποδοσφαιριστές. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών ενδιαφέρεται για τους παίκτες και τα βασικά δικαιώματα τους, όπου και αν αγωνίζονται, σε όποιο Σύνδεσμο και αν ανήκουν. Ενδιαφερόμαστε για τον σεβασμό στα συμβόλαια τους όπως και για τη συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει σε διεθνές αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Η συνεργασία μας με τον ΠΣΑΠ είναι εξαιρετική. Το σύνθημα μας είναι ότι νοιαζόμαστε για όλους τους ποδοσφαιριστές, απο τον περισσότερο γνωστό έως τον πιο αδύναμο. Αυτό ακριβώς κάνει και ο ΠΣΑΠ Αναγνωρίζουμε ότι ο ΠΣΑΠ παράγει πάρα πολύ σπουδαίο έργο, παρουσιάζει αποτελεσματική δουλειά σε δύσκολο περιβάλλον και συνεχίζει να αγωνίζεται ώστε να ανεβάσει το επίπεδο της παροχής υπηρεσιών προς τους συναδέλφους μας, έστω και αν οι προσπάθειες του γίνονται σε δύσκολο περιβάλλον. Ο ΠΣΑΠ έχει νέους και ενθουσιώδεις ηγέτες, που έχουν καλή επαφή με τα μέλη τους. Μία σπουδαία Διοίκηση. Είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο, καθώς, αναγνωρίζουμε τον ενθουσιασμό και την αποτελεσματικότητα τους”.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΠ Διονύσιος Δημόπουλος, υποστήριξε :
“Ευχαριστούμε την FIFPro για τα εγκώμια και τη στήριξη της. Μας δίνει κουράγιο, καθώς, είναι αλήθεια ότι αγωνιζόμαστε σε πολύ δύσκολο περιβάλλον, εξαιτίας της κρίσης που έχει πλήξει τη χώρα μας και ασφαλώς έχει επηρεάσει άμεσα και το ποδόσφαιρο. Το Συνέδριο, μας έκανε όλους σοφότερους και θεωρώ ότι η συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στην αλλαγή των κανονισμών που τους αφορούν, είναι μία σπουδαία υπόθεση, μία κατάκτηση που τους φέρνει σε ισότιμο ρόλο σε σχέση με τους άλλους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς του ποδοσφαίρου. Παρουσιάσαμε το έργο που έχει επιτελέσει ο ΠΣΑΠ , κάναμε το καλύτερο δυνατό ώστε να οργανωθεί σωστά το Συνέδριο και να προσφέρουμε την ελληνική φιλοξενία και είμαστε υπερήφανοι γιατί, απο όλα όσα ακούσαμε, αισθανόμαστε ότι τα καταφέραμε. Συνεχίζουμε τη δουλειά, με αίσθημα ευθύνης αλλά και ικανοποίηση και βλέπουμε μπροστά, με την υποστήριξη και την αναγνώριση της FIFPro, μα πάνω απ΄ όλα με τη σκέψη μας στο συνάδελφο μας και με διάθεση συνεργασίας, για το κοινό καλό, την πρόοδο του ποδοσφαίρου μας”.

Ο Ταμίας του ΠΣΑΠ και Υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Συνδέσμου Σταμάτης Συρίγος, ανέφερε :
“Αποτελούν τίτλο τιμής τα καλά λόγια που ειπώθηκαν για τον ΠΣΑΠ απο τους εκπροσώπους της FIFPro, του θεσμού που ασχολείται με τα ζητήματα 65.000 ποδοσφαιριστών σε όλο τον κόσμο και συμμετέχει στη διαχείριση και τροποποίηση των κανονισμών που τους αφορούν. Δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια της FIFPro για τη διοργάνωση του Συνεδρίου αλλά και για την επαφή που συνειδητοποίησαν ότι έχουμε με τους ποδοσφαιριστές, αυτήν που είχε χαθεί, αλλά, ανακτήθηκε. Ο στόχος μας παραμένει πάντα ένας. Η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος, ώστε να αγωνίζονται σε σωστές συνθήκες οι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Παραμένουν, πάντα, σε προτεραιότητα οι κοινωνικές δράσεις μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας μας να βοηθήσουμε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες αλλά και της δημιουργίας, μέσα απο την επαφή με τα παιδιά, των αυριανών φιλάθλων, ποδοσφαιριστών, παραγόντων”.

[psap]
Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη