Ελληνική συμμετοχή στο Τουρνουά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών Κεντρικής Ευρώπης της FIFPro

FIFPROΝΕΑ

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα πάρουν μέρος και εφέτος στο, αναβαθμισμένο, Τουρνουά Ελεύθερων Ποδοσφαιριστών, το οποίο διοργανώνει στην Κεντρική Ευρώπη, η FIFPro.
Η κλήρωση των αγώνων του Τουρνουά, που έχει την ονομασία FIFPro Tournament Central Europe 2013, έγινε από τον Γάλλο διεθνή ποδοσφαιριστή Florent Malouda, στα νέα γραφεία της FIFPro.
Οι αγώνες για το Τουρνουά μέσα από το οποίο θα αναζητήσουν νέο συμβόλαιο ελεύθεροι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, θα γίνουν στις 6 και 7 Ιουλίου στη Νιόν της Ελβετίας. Αυτή η διοργάνωση, στη συγκεκριμένη μορφή της, πραγματοποιείται για πρώτη φορά, στην εφετινή σεζόν.
Από το 2005, τα Τουρνουά της FIFPro για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αναζητούν ένα νέο συμβόλαιο, αποτελούν θεσμό και έχουν μπει, ως μόνιμη αγωνιστική εκδήλωση στο διεθνές καλεντάρι.
Ως προσθήκη σε αυτό το νέο Τουρνουά για την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη αλλά και για το αρχικό Τουρνουά, που αφορά τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τα Τουρνουά της FIFPro, τώρα θα πραγματοποιούνται επίσης στη Νότιο Αμερική και την Σκανδιναβία, όπου ήδη, μάλιστα διεξήχθησαν τον Ιανουάριο, λόγω της χρονικής διαφοράς στην εξέλιξη των εθνικών πρωταθλημάτων αυτών των περιοχών.
Οι ομάδες που θα παίξουν στο  FIFPro Tournament Central Europe 2013 είναι, εκτός από τη διοργανώτρια Ελβετία, η Ελλάδα, η Σλοβενία, η Σερβία και η Βουλγαρία.
Οι 5 αυτές χώρες, με τις ομάδες που θα συγκροτηθούν με την ευθύνη των Εθνικών Συνδέσμων Ποδοσφαιριστών, θα παίξουν στις 6 και 7 Ιουλίου στη Νιόν, όπου κάθε χώρα θα αντιμετωπίσει την άλλη, μία φορά.
Ο Μαλουντά έβγαλε το πρώτο ζευγάρι της πρεμιέρας, ανάμεσα στην Ελβετία και την Βουλγαρία, στις 12 το μεσημέρι, τοπική ώρα, στις 6 Ιουλίου. Επίσης, η Ελβετία θα παίξει στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης με την Σλοβενία, την Κυριακή.
Στα Τουρνουά της FIFPro, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που είχαν συμβόλαιο με ομάδα στην τελευταία αγωνιστική περίοδο, μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους σε πολλούς σκάουτερ από το εξωτερικό.
Τα τελευταία χρόνια, πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές βρήκαν ομάδα με αυτόν τον τρόπο και έδωσαν στις καριέρες τους συνέχεια και νέα διάσταση.
Ο 33χρονος, 80 φορές διεθνής, Florent Malouda, ο οποίος πραγματοποίησε την κλήρωση, έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επικράτηση της Τσέλσι, στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα και αυτός αναζητά νέα ομάδα, καθώς τελείωσε το συμβόλαιο του με την Τσέλσι.
Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων του FIFPro Tournament Central Europe 2013, με τοπικές ώρες, έχει ως εξής.

Σάββατο 6 Ιουλίου
12:00 Βουλγαρία-Ελβετία
13:00 Ελλάδα-Σερβία
14:00 Βουλγαρία-Σλοβενία
15:00 Ελβετία-Ελλάδα
16:00 Σερβία-Σλοβενία

Κυριακή 7 Ιουλίου
12:00 Βουλγαρία-Ελλάδα
13:00 Ελβετία-Σερβία
14:00 Ελλάδα-Σλοβενία
15:00 Βουλγαρία-Σερβία
16:00 Σλοβενία-Ελβετία

Malouda conducts draw Tournament Central Europe

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη