Έληξε η απεργία των Ιταλών ποδοσφαιριστών, υπεγράφη προσωρινή συμφωνία

FIFPROΝΕΑ

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Ιταλίας έλυσαν την απεργία τους. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Εκπρόσωποι του Συνδέσμου των Ιταλών ποδοσφαιριστών AIC και η Lega di Serie A υπέγραψαν προσωρινή συμφωνία στα γραφεία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Θα παίξουμε» δήλωσε ο Damiano Tommasi, πρόεδρος του AIC. «Ο λόγος που αποφασίσαμε να παίξουμε είναι διότι τα εμπόδια για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ έχουν εξαλειφθεί».

Ο Tommasi ήταν ικανοποιημένος με την Λίγκα και τον διευθυντή της Maurizio Beretta που υπέγραψε την συμφωνία με την παρουσία της FIGC και του Προέδρου της Giancarlo Abete, και αυτό σημαίνει ότι στις 30 Ιουνίου 2012 αυτή η συμφωνία (accordo-ponte) θα ισχύει προσωρινά έτσι ώστε ως τον Ιούνιο θα υπάρχει χρόνος για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και η υπογραφή της νέας ΣΣΕ.

«Για μας αυτό είναι πολύ σημαντικό με την υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ», εξήγησε ο Tommasi. «Αυτή δεν είναι τελική συμφωνία, είναι μόνο η αρχή. Όπως δεσμεύτηκε ο διευθυντής της λίγκας ο Maurizio Beretta, υπάρχει θέληση για νέες προσεγγίσεις, οπότε εμείς δεν βλέπουμε κανένα εμπόδιο στην ολοκλήρωση της τελικής φάσης διαπραγματεύσεων για την νέα ΣΣΕ».

«Αυτή η συμφωνία ήταν ήδη έτοιμη από τον Δεκέμβριο του 2010, και είναι λυπηρό ότι η υπογραφή μπήκε μόλις τώρα τελευταία από την λίγκα» συνέχισε ο Tommasi. Τον Δεκέμβριο του 2010 οι παίκτες και οι ομάδες συμφώνησαν στο σχέδιο μίας νέας ΣΣΕ, μετά από μακρόχρονες και επίπονες διαπραγματεύσεις. Αλλά, μετά, η λίγκα αρνήθηκε να υπογράψει το τελικό κείμενο και ζήτησε να επαναδιαπραγματευθούν μέρη της ΣΣΕ.

Τελικά εφόσον δεν βρέθηκε λύση, οι ποδοσφαιριστές της Serie A πριν δύο εβδομάδες, αποφάσισαν ομόφωνα να πάνε σε απεργία. Μεταξύ άλλων ζητούσαν να διασφαλιστεί το δικαίωμα της ομαδικής προπόνησης με την πρώτη ομάδα και απέρριψαν την πρόταση της λίγκας σε ένα αντιεργατικό κανονισμό, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές να προπονούνται με την δεύτερη ομάδα όταν η ομάδα δεν επιθυμούσε πλέον τις υπηρεσίες τους και κατ΄αυτόν τον τρόπο οι ποδοσφαιριστές να εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την ομάδα ή να αποδέχονται όποιες άλλες προτάσεις από άλλες ομάδες και με χειρότερους όρους.

Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά την Παρασκευή με την αναμέτρηση της AC Milan και της Lazio.

Italian players end strike with bridging agreement

Κοινοποίηση
Δείτε Ακόμη